Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ

Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ


 Οι διεκδικήσεις των απεργών των ταξικών συνδικάτων που πήραν απόφαση συμμετοχής για


την Απεργία της 27ης Νοέμβρη στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.
 10:30 το πρωί στην πλατεία Αγ. Πέτρου, στο Άργος.

Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ: "ΣΥΡΙΖΑ: Διεύρυνση με «μνημονιακούς» και απεργοσπάστες"

Αυτές τις μέρες που κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται» για το ποιος απ’ τους δύο θα βάλει «τέλος στα μνημόνια και θα οδηγήσει το λαό και τη χώρα στη νέα εποχή» και αναζητούν οι μεν τους 180 και οι δε τους 121, οφείλει κανείς να παρακολουθήσει την πολιτική κατεύθυνση των «διευρύνσεων».

Και οφείλει κανείς να το κάνει κυρίως ως προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφ' ενός γιατί τη σκληρή ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης τη βιώνει ο λαός κυριολεκτικά στο πετσί του και αφ' ετέρου γιατί όλη η δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο -τρία χρόνια έχει παραδιευρύνει και το ίδιο το φάσμα της διεύρυνσης (!) των συμμαχιών του…

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Επιτροπή Ανέργων Αργολίδας: Διεκδικούμε για την προστασία των ανέργων - Συμμετέχουμε όλοι οι άνεργοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι, όλοι μας βιώνουμε την αντεργατική πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Οι άνεργες και οι άνεργοι δεχόμαστε επιπλέον την ψυχολογική πίεση της ανεργίας, όταν αυτή σπάει, στην κυριολεξία, κόκκαλα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ξεχωρίζοντας όμως στις ηλικίες 30-44 με ποσοστό που αγγίζει το 40 %. Η πρόταση μας είναι να αποτινάξουμε την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, να οργανωθούμε, να συντονιστούμε από κοινού με τους εργαζόμενους, ώστε να δώσουμε δυναμική απάντηση σε αυτούς που μας στερούν τα στοιχειώδη. Για αυτό το λόγο ανασυστήσαμε την επιτροπή ανέργων που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα (2012), στο έδαφος των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνεργοι και οι οικογένειες τους.

Παρέμβαση του Βαγγέλη Γούργαρη για τα επικίνδυνα απόβλητα υγειονομικών μονάδων

Αν μια φορά είναι αντιλαϊκή κι επικίνδυνη για την υγεία του λαού, για το περιβάλλον και την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων από ιδιώτες, είναι πολλαπλάσια επικίνδυνη η ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης των υγειονομικών και βιομηχανικών εν γένει αποβλήτων.

Η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει, δεν οφείλεται σε έλλειψη επιστημονικής γνώσης, τεχνικών εργαλείων, μέσων και μεθόδων, αλλά στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση των απορριμμάτων, που έχει στο κέντρο της την κερδοφορία του ιδιώτη, μικρού ή μεγαλύτερου εργολάβου, επιχειρηματία, ή πολύ περισσότερο καπιταλιστικού ομίλου.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση!
Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!
Εργαζόμενε-η, άνεργε-η,
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας! 

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η παρουσίαση του βιβλίου «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα (1950-1967)»






















Παρουσιάστηκε  στο πνευματικό κέντρο Νέας Κίου το βιβλίο του Μάκη Μαίλη «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα (1950-1967)».  Ομιλητής  ήταν η Βασιλική Γκιόκα μέλος της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ.
Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα τιμούν την εξέγερση του πολυτεχνείου συνεχίζοντας την πάλη



41 χρόνια από το Νοέμβρη του 73 το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα τιμούν την εξέγερση του πολυτεχνείου συνεχίζοντας την πάλη διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.  

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την καταστολή στο ΕΚΠΑ





Σαν σήμερα το 1973 ο υπουργός Παιδείας της Χούντας, Σιφναίος, επισκέπτεται το Πολυτεχνείο και προσπαθεί, σε κοινή συνεδρίαση με τη Σύγκλητο, να εκφοβίσει τις επιτροπές αγώνα των 5 σχολών του Πολυτεχνείου, ώστε να σταματήσουν την πάλη τους για άμεση διενέργεια ελεύθερων εκλογών στις σχολές. Απείλησε, τέλος, με χρήση βίας σε περίπτωση διαδηλώσεων και απεργιών.

Παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Μαίλη «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα (1950-1967)»



Η Τ. Ε Αργολίδας του ΚΚΕ παρουσιάζει την Κυριακή 16/11 στις 7 μμ στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου το βιβλίο του Μάκη Μαίλη 
«Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα (1950-1967)»
Κεντρικός ομιλητής θα είναι η Βασιλική Γκιόκα μέλος της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: Τετρασέλιδο και βίντεο για την απεργία στις 27 Νοέμβρη (VIDEO)

Τετρασέλιδο για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ.
Στην ανακοίνωση κυριαρχούν φωτογραφίες από το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη απεργία στις 27 Νοέμβρη για «να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει». (Ολόκληρο το τετρασέλιδο στο συνημμένο, στο τέλος).

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες

 

Δεκάδες μαθητικές διαδηλώσεις έγιναν αυτή την βδομάδα σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, από κοινού με γονείς και εκπαιδευτικούς.

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Τιμάται το πολιτικό πρόσωπο που επί των ημερών του κρυώνουν και πεινάνε παιδιά

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιεων συνέρχεται την Πέμπτη 6/11/2014 με μοναδικό θέμα την ανακήρυξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη της πόλης. Θα αναρωτιόταν κανείς τι γραμμάτια ξεπληρώνει η παράταξη του κ. Κωστουρου. Αφού ο κ. Σαμαράς ούτε καταγωγή έχει από την πόλη μας, ούτε καμιά προσφορά.

Αντίθετα είναι το πρώτο βιολί στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει συγκυβέρνηση και ευρωπαϊκή ένωση στα δικαιώματα του λαού μας, ώστε να σώσουν την αστική τάξη της Ελλάδας από την χρεοκοπία που η ίδια δημιούργησε.

Εκδήλωση από την Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας για το Παλαιστινιακό



 Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας πραγματοποίησε εκδήλωση την Τετάρτη 5-11-14 στο Εργατικό Κέντρο Ναύπλίου 7 30΄ μ.μ. με Θέμα: "Παλαιστινιακό - Τα Παιδιά της Γάζας" με ομιλητή τον Ακελ Τακάζ, Πρέδρο Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ποινικοποήση των αγώνων

Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζουμε την συγκεκριμένη ενέργεια της αστυνομίας να ποινικοποιήσει τον αγώνα των κατοίκων της πόλης μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Πρέπει όμως να κάνουμε γνωστό ότι η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης
και των προηγουμένων έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε φορά που κινητοποιείται ο λαός να ποινικοποιει τους αγώνες του.

Τ.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ : Οι αγώνες των μαθητών είναι δίκαιοι

Η ΚΝΕ καταγγέλλει τη συνέχεια και την κλιμάκωση των απειλών σε βάρος των μαθητών που κινητοποιούνται. Μετά τις απειλές του Υπουργού για τη «συμμόρφωση» των μαθητών στο Νέο Λύκειο που έχουν ετοιμάσει κυβέρνηση και ΕΕ, ήρθε και η παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με σκοπό την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, των μαθητών που δεν συμβιβάζονται με την άθλια κατάσταση στα σχολεία και στο μέλλον τους.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Στις 27 Νοέμβρη όλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία

Η κεντρική προκήρυξη - κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργιακή κινητοποίηση



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό, γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση!
Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη


Πώς τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης «εξαφάνισαν» χιλιάδες διαδηλωτές


Στην αρχή επιχείρησαν να το παρουσιάσουν ως ένα «κομματικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ», ως «αχρείαστη παρέλαση» και «επαναστατική γυμναστική». Με όλες τους τις δυνάμεις τόσο κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη της συγκυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ προκλητικά υπονόμευαν και μπλόκαραν συνελεύσεις φορέων και σωματείων για τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.

Μαθητικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα σήμερα και αύριο


Νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, πραγματοποιούν οι μαθητές, μετά από κάλεσμα 5μελών, 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων και Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων που δημοσιεύθηκε στο www.mathites.gr.

ΜΑΣ: Μετά το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά, πιο οργανωμένα, πιο επιθετικά!


«Την 1η Νοέμβρη η Αθήνα βούλιαξε με πάνω από 100.000 λαού που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και χαιρετίζει «τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που με κάθε τρόπο, από κάθε γωνιά της Ελλάδας κατέβηκαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν».

Φωνή λαού!




Το Σάββατο, στο κέντρο της Αθήνας, ακούστηκε η φωνή του λαού! Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές και σπουδαστές, γυναίκες, αγρότες και συνταξιούχοι δήλωσαν «παρών» στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο.