Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης «βγάζουν μάτι»!



Αποκαλυπτικό του αντιλαϊκού χαρακτήρα των παζαριών που διεξάγει η κυβέρνηση με τους «εταίρους», για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου, είναι το περιεχόμενο των παρεμβάσεων του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ (στις 11 και 16 Φλεβάρη), καθώς και των σχετικών non-paper της ελληνικής κυβέρνησης, υλικά τα οποία δόθηκαν χτες στα αγγλικά στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.
Σταχυολογώντας ορισμένα βασικά σημεία από αυτά τα πολυσέλιδα υλικά ξεχωρίζουμε τα εξής: 

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ.




Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω σε ελπίδες και προσδοκίες εργαζομένων προσπαθεί να περάσει ευκολότερα τα σχέδια της, προωθώντας νέα συμφωνία με τους “εταίρους” βαφτίζοντας το νέο μνημόνιο ως συμφωνία ή «γέφυρα» και την τρόικα ως θεσμικό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΓΣΕΕ ως γνωστός και γνήσιος εκφραστής του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, πιστή στη ρότα της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, άλλαξε απλώς χρώμα στο κουστούμι της και συντάχθηκε με τις προχθεσινές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Έχει ήδη πιάσει στασίδι στους κοινωνικούς διαλόγους που θα ακολουθήσουν, παζαρεύοντας τα ελάχιστα και πανηγυρίζοντας για τα ψίχουλα.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Iδού ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και η ΕΛΜΕ Αργολίδας  αποφάσισαν και κάλεσαν τα μέλη τους  για συμμετοχή στα συλλαλητήρια στήριξης της κυβέρνησης, για τη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη. Είναι αυτά τα συλλαλητήρια που εμφανίζονται ως «αυθόρμητα», μέσω διαδικτύου κλπ…

Σε τι κάλεσαν όμως τους εργαζόμενους να δώσουν στήριξη;