Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ





Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!
Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου "μνημονίου".

Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές. 

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση: Έφεραν στην «ζούλα» θέματα στη συνεδρίαση του ΠεΣυ που αφορούν αμαρτωλά έργα.

Τη Δευτέρα 11 Μάη στη συνεδρίαση του ΠεΣυ πήραμε πρόσκληση και εισηγήσεις για τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 14 Μάη 2015 ώρα 11.30. Την Τετάρτη 13 Μάη λίγο πριν τα μεσάνυχτα εκδίδεται πρόσκληση για κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με 20 θέματα για την Πέμπτη 14 Μάη στις 1.30 μμ δύο ώρες μετά την τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Επειδή στην Πελοπόννησο δεν συνέβη κανένα έκτακτο γεγονός (σεισμός-λιμός-καταποντισμός) που να δικαιολογεί κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και μάλιστα με 20 θέματα, είχε συμβεί μόνο η έντονη χαλαζόπτωση και οι μεγάλες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, ζήτημα που η πλειοψηφία του ΠεΣυ και ο κος Τατούλης δεν δέχτηκαν να συζητηθεί στο ΠεΣυ της περασμένης Δευτέρας, λογικά θα αφορούσε κάτι τέτοιο.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου για τον εθελοντισμό

Όσο πλησιάζουν η τουριστική περίοδος και το καλοκαίρι, προβάλλει με δραματικό τρόπο η έλλειψη στοιχειωδών μέσων και επαρκούς εργατοϋπαλληλικού προσωπικού του Δήμου, για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες.
Κρίσιμοι τομείς όπως η καθαριότητα, η αποκατάσταση βατότητας του επαρχιακού και αγροτοδασικού οδικού δικτύου, ο καθαρισμός των παραλιών, των αρχαιολογικών χώρων κ.ά. δεν μπορούν να καλυφθούν και γίνονται αντικείμενο "παζαριών" και "προσωπικής εξυπηρέτησης".

Βασική αιτία είναι η οικονομική ασφυξία που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στους δήμους, η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, η μείωση προσλήψεων κατά 10% ακόμη και του έκτακτου προσωπικού που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και η ενδοτικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημάρχων μέσω των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δηλαδή η αποδοχή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου για την διαχείριση των απορριμμάτων

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

 
Το τελευταίο διάστημα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε επίπεδο Δήμου το πολύ οξυμμένο πρόβλημα που έχει να κάνει με τα σκουπίδια. Κάτω από την πίεση των σκουπιδιών θέλουν να μας αναγκάσουν να αποδεχτούμε να δοθεί η διαχείριση των απορριμμάτων στους ιδιώτες με οδυνηρές συνέπειες για την τσέπη μας και την δημόσια υγεία, για την ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γειτονική Τρίπολη όπου για 4 μήνες οι κάτοικοι ζούσαν μαζί με τεράστιους όγκους σκουπιδιών σε αποσύνθεση να απειλούν την υγεία τους.

Διαμαρτυρία του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας στην Δ.Ο.Υ Άργους

Χιλιάδες φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι είμαστε χρεωμένοι στην εφορία, στις τράπεζες, σε προμηθευτές . Το γεγονός ότι τα προβλήματα τα έχουμε οι περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες, σημαίνει ότι δεν οφείλονται στην ανικανότητά μας ή στο ότι δεν είμαστε εργατικοί. Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί λόγω της πολύχρονης καπιταλιστικής κρίσης στην οικονομία, της επέλασης των μονοπωλίων, της αντιαγροτικής πολιτικής, των ΚΑΠ και από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που συνέβαλαν να ζούμε αυτή την κατάσταση.