Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ενέργεια για τις λαϊκές ανάγκες ή για το καπιταλιστικό κέρδος;

Η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ σας προσκαλεί την Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2015 στις 7:00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεγαλόπολης, στην εκδήλωση που κάνει,  προς τιμήν της συμπλήρωσης  97 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, με θέμα Ενέργεια για τις  λαϊκές ανάγκες ή  για το καπιταλιστικό κέρδος; Οι θέσεις του ΚΚΕ και ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και Υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομίας.

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας καταγγέλλει τη ΔΕΗ

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΔΕΗ η οποία προχωράει σε μαζικές διακοπές ρεύματος. Την ίδια ώρα που κόβουν το ρεύμα σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν και ματώνουν καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα, κάνουν ελαφρύνσεις και μειώσεις τιμών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Καταγγέλλουμε επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, και φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών. Προσπαθούν να επιφέρουν βαθύ πλήγμα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας, τσεκούρι στις παροχές υγείας και πρόνοιας.

Μεγάλα προβλήματα από τη δραστική μείωση της βασικής ενίσχυσης




 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Θέμα: Μεγάλα προβλήματα από τη δραστική μείωση της βασικής ενίσχυσης.

Η οργή και αγανάκτηση ξεχειλίζουν στην αγροτιά, τόσο από τη δραστική μείωση των ενισχύσεων που με το νέο σύστημα της ΚΑΠ 2014-2020 φτάνει μέχρι και το 50%, όσο και από τη στέρηση της προκαταβολής στην πετσοκομμένη βασική ενίσχυση. Αφού σε μεγάλο αριθμό δικαιούχων, που έμειναν απλήρωτοι και κυρίως νέοι αγρότες, πολλές είναι οι αδικίες, ανισότητες, λάθη κ.ά. αποδεικνύοντας ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ήταν κάλπικες.

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Σε αποκλεισμό οδηγούνται χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα από τις πληρωμές βιο­λο­γικής κτηνοτροφίας  εξαιτίας μη έκδοσης άδειας σταβλικής εγκατάστασης και άλλους λόγους.
Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σε χιλιάδες κτηνοτρόφους, λόγω της αδυναμίας πληρωμής των δικαιούχων του μέτρου 214 -Γεωργοπεριβαλλοντικές Δράσεις στη δράση 1.2 – Βιολογική Κτηνοτροφία, καθώς οι ίδιοι έχουν προβεί σε όλες τις ενέργειες έκδοσης άδειας σταβλικής εγκατάστασης πληρώνοντας μεγάλα ποσά χωρίς όμως να έχει λυθεί το πρόβλημά τους και χωρίς δικιά τους υπαιτιότητα απειλούνται με αποκλεισμό από τις πληρωμές της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για τον προϋπολογισμό του 2016.


Τρίπολη 9-11-2015


        Ο κρατικός προϋπολογισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς μηχανισμούς αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου προς όφελος του κεφαλαίου. Συμπληρωματικά και στον ίδιο στόχο δρουν οι προϋπολογισμοί του συνόλου των φορέων της γενικής κυβέρνησης στους οποίους εντάσσεται και ο θεσμός της Περιφερειακής διοίκησης.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Μικρότερη επιδότηση έως 18% έλαβαν οι αγρότες, ενώ 200.000 αγρότες δεν πληρώθηκαν καν

Αγανάκτηση προκάλεσε στις αγροτικές περιοχές το γεγονός ότι λιγότεροι αγρότες έλαβαν μικρότερες επιδοτήσεις σε σχέση με πέρυσι σαν συνέπεια της εφαρμογής από φέτος της αναθεωρημένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ που προβλέπει διαφορετικό υπολογισμό των δικαιωμάτων ενίσχυσης.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας των Νοσοκομείων Άργους - Ναυπλίου

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα λειτουργίας των Γενικών Νοσοκομείων Άργους - Ναυπλίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Μωραΐτης. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης: 

«Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας των Γεν. Νοσοκομείων Άργους - Ναυπλίου. 


Με ταχύτατους ρυθμούς οδηγούνται στην απαξίωση τα Γεν. Νοσοκομεία Άργους - Ναυπλίου με οδυνηρές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής.
Οι ελλείψεις είναι τεράστιες και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι δραματική και επικίνδυνη, όπως καθημερινά καταγγέλλουν γιατροί και εργαζόμενοι, λόγω της δραστικής περικοπής στη χρηματοδότηση καθώς και της μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή της.
Το ελλιπέστατο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες του λαού της Αργολίδας. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να κρυφτεί και αποδεικνύει στην πράξη τις συνέπειες της βαρβαρότητας της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στη συνεδρίαση του ΠεΣυ στις 2-12-2015 για τη μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης .


Μετά από μεθοδευμένα αδιέξοδα και αδιαφανείς διαδικασίες χρόνων τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Ιούλιο του 2014 αποφασίστηκε οριστικά η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας στο μεγάλο κεφάλαιο, με όρους και προϋποθέσεις μακρόχρονης εγγυημένης κερδοφορίας για τους καπιταλιστές, με μεγάλο κόστος στην υγεία, την τσέπη και το περιβάλλον, για τα λαϊκά στρώματα.

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα: Εξελίξεις με το έργο Μονάδα βιοαερίου της εταιρείας Βιονεργειακή Μαντινείας Α.Ε.


Ε Π Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Θέμα: «Εξελίξεις με το έργο Μονάδα βιοαερίου της εταιρείας Βιονεργειακή Μαντινείας Α.Ε.»
                                                                                                                                         κ. Περιφερειάρχα

Αυτή την περίοδο γίνονται δίκες, που έχουν σχέση με τα όσα, με ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας, έγιναν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 5-4-2012, με θέμα τη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαντολογικών επιπτώσεων του πιο κάτω έργου.

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στη συνεδρίαση του ΠεΣυ στις 2-12-2015 με θέμα την καταπολέμηση των κουνουπιών.



          Πολλά περίεργα γίνονται με τα κουνούπια και γενικά με τα έντομα. Σε μια περίοδο που τα πάντα περικόπτονται, εσείς αυξάνετε την επιχορήγηση στην αμαρτωλή Πελοπόννησο ΑΕ, μόνο για αυτό το ζήτημα, κατά 300%. Της δίνετε 1.580.000 ευρώ αέρα για ευαισθητοποίηση, διερεύνηση και δημιουργία.
        Το 2013 για την καταπολέμηση των κουνουπιών και της ελονοσίας διαθέσατε  610.000 ευρώ συνολικά η Περιφέρεια και για τις 5 ΠΕ, στην Πελοπόννησο ΑΕ, χώρια τι έδωσαν οι Δήμοι.

ΨΗΦΙΣΜΑ της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ



Οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει εγκατάλειψη και υποβάθμιση της σχολής, προβλήματα στην πρακτική, τις ειδικότητες, εκμετάλλευση στο χώρο δουλειάς, τη φτώχεια στο σπίτι. Ήδη από την αρχή της χρονιάς οι ελλείψεις στις ΕΠΑΣ και της Περιφέρειας μας είναι πολλές σε εργαστήρια, υλικοτεχνική υποδομή ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την μεταφορά των σπουδαστών και είναι απλήρωτοι για τους τρεις τελευταίους μήνες πρακτικής. Με αφορμή αυτά τα ζητήματα ήδη κινητοποιήθηκαν οι σπουδαστές της Σπάρτης και υπάρχει αναβρασμός και στις υπόλοιπες ΕΠΑΣ.

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου για την αντισεισμική θωράκιση


Ο πρόσφατος  σεισμός στη Λευκάδα ανέδειξε, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για λήψη ουσιαστικών μέτρων αντισεισμικής προστασίας σε όλα τα κτίρια, ιδιαίτερα όμως εκεί που συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός ανθρώπων, όπως είναι τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Είναι γνωστό, ότι η Ελλάδα είναι η πλέον σεισμογενής χώρα της Ευρώπης, καθώς σε αυτήν εκλύεται το 50% της σεισμικής ενέργειας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες όλων των αστικών κυβερνήσεων που, και σε περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης και σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, αδιαφορούν και δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων λαϊκών οικογενειών.

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου για τις διακοπές ρεύματος


Με την εντολή της ΔΕΗ για άμεσες διακοπές ρεύματος ακόμα και σ' όσους δεν έχουν να πληρώσουν, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στα λαϊκά νοικοκυριά, με άμεσο τον κίνδυνο οικογένειες να βρεθούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στο χειμώνα.
Σκοπός τους η ένταση των εκβιασμών απέναντι στα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, ώστε πέρα από τα χαράτσια προς την εφορία και τις δόσεις των δανείων προς τις τράπεζες, να κόψουν και από τις πιο στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης για να "έχει λαμβάνειν" και η ΔΕΗ.

Για τον ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ και την οικονομική κατάσταση στους Δήμους .


Οι Δήμοι με βάση τον ήδη κατατεθειμένο προϋπολογισμό  από την κυβέρνηση θα χρηματοδοτηθούν  με το ποσό των  2.583 δις ! Για μια ακόμα χρονιά και αυτή την φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , παρακρατείται ποσό  1.2 δις ευρώ από πόρους που δήθεν έχουν θεσμοθετηθεί για τις ανάγκες της  τοπική διοίκησης  και  συνεχίζουν  να βαραίνουν  τις πλάτες των εργατικών,  λαϊκών νοικοκυριών  .