Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Βρεφονηπιακός Νέας Κίου. Βραβείο εγκατάλειψης ,για Κάννες…. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Η κατάσταση στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Νέας Κίου  μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. Αρκετό καιρό τώρα  καιρό η Λαϊκή Συσπείρωσης Άργους – Μυκηνών έχει  εντοπίσει και καταγράψει τα θέματα των σχολικών κτιρίων του Δήμου, αλλά οι αρμόδιοι βραβεία … ηγόραζαν…
Πιο συγκεκριμένα:
Επικίνδυνος μεταλλικός διάδρομος για να μπει κάποιος στο Σταθμό – όχι μπάρα κατάλληλη για ΑΜΕΑ , καροτσάκια  και μικρά παιδιά  - κίνδυνος  ανά πάσα στιγμή να τραυματιστεί αν τυχόν πέσει. (ΔΕΊΤΕ ΦΩΤΌ)
Το προαύλιο υποτίθεται ότι είναι στρωμένο με τεχνητό χλοοτάπητα ο οποίος ,  είναι πεταμένος απλά πάνω στο χώρο , χωρίς καμία προηγούμενη διαμόρφωση, πάνω  σε εξογκώματα  και λακούβες. Σε πολλά σημεία το χορτάρι που φύτρωσε ( !)  έχει διαπεράσει το πλαστικό . Δεν υπάρχει παντού χλοοτάπητας, μάλιστα στην αριστερή πλευρά του προαυλίου εκτός του ότι υπάρχει χαλίκι με αγριόχορτα, η τσιμεντένια πλάκα , την κάνει άκρως επικίνδυνη για τα παιδιά. Δίπλα από τις κούνιες υπάρχουν πεταμένα ξύλα.
Με λίγα λόγια το προαύλιο σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το προσωπικό και τα παιδιά  γιατί σε κάθε βήμα κινδυνεύουν τα παιδάκια με σοβαρό τραυματισμό. ( ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ). Τα παιδιά στο Σταθμό αυτό δεν βγαίνουν στο προαύλιο εδώ και 2 χρόνια!!!
Από τις δύο αίθουσες για τα βρέφη, μόνο η μία χρησιμοποιείται αφού στην άλλη πέφτουν σοβάδες και έχει μούχλες στους τοίχους.
Εκτός από το κτιριακό πρόβλημα υπάρχει θέμα και με τις συμβάσεις του προσωπικού.                              Οι συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί για τη νέα χρονιά 01/09/2019-31/08/2020 και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες! Πριν λίγες μέρες, μάλιστα σε ενημέρωση  γονέων των παιδιών του σταθμού, το προσωπικό,δια στόματος Προέδρου ΚΕΔΑΜ κου Διολίτση,   "ενημερώθηκε" ότι μπορεί να γίνουν  απολύσεις.... Έτσι κάνουν οι βραβευμένοι … managers.
Αλλιώς οι κύριοι, όταν δεν τους φτάνουν τα λεφτά, ξέρουν να ζητάνε από τους Συλλόγους Γονέων να πληρώνουν για τη συντήρηση των κτιρίων. Να πληρώσουν δηλ. οι γονείς για τη στέγη που τρέχει νερά, για το βάψιμο των αιθουσών, για το βάψιμο στα κάγκελα κλπ…
Aπαιτούμε….
Αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν Δομές για όλα τα παιδιά χωρίς οικονομικές υποχρεώσεις των οικογενειών.
-  Δημιουργία νέων σύγχρονων δομών, παιδικών σταθμών, εξοπλισμό για την κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου, ακόμα και των πιο απομακρυσμένων Δημοτικών Διαμερισμάτων για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες των δημοτών.
-  Μόνιμο παιδαγωγικό, ειδικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό. Καμία απόλυση εργαζόμενου από τους Σταθμούς, μονιμοποίηση όσων εργάζονται σήμερα σε αυτούς.
Διευρυμένη λειτουργία των δομών που θα στηρίζει κατά προτεραιότητα με υποστηρικτικές δομές σίτισης και ξεκούρασης, τις ανάγκες του παιδιού, των εργαζόμενων γονέων.
Ενιαίο αναβαθμισμένο παιδαγωγικό, επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας, ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί.