Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Η δημοτική αρχή αγνοεί τα προβλήματα αλλά κάνει εκδηλώσεις

Το δημοτικό συμβούλιο δε συζητά και δεν σχεδιάζει δράσεις και έργα σύμφωνα με τις ανάγκες και τα προβλήματα του Δήμου. Η δημοτική αρχή που εκπροσωπείται πλειοψηφικά, αρνείται πεισματικά να μπουν στην ημερήσια διάταξη και να συζητηθούν τα καυτά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες.
Τα μέχρι τώρα  δημοτικά συμβούλια εξαντλούν τις συνεδριάσεις τους στο να περαιώνουν τρέχουσες εκκρεμείς υποθέσεις, οργάνωση εκδηλώσεων σεμιναρίων, φιεστών που μάλιστα κοστίζουν και πολύ ακριβά. 
Η διοργάνωση και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων απαιτούν χρηματοδότηση από τα έσοδα του δήμου που δεν είναι άλλα από τα ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, φόρους, τέλη κ.λ.π. δηλαδή χρήματα των δημοτών. Από τις αρχές του Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα έχουν ξοδευτεί περίπου 80000 ευρώ σε εκδηλώσεις που τάχα προβάλλουν την πόλη και προσφέρουν τουριστικά έσοδα. Αλήθεια  πόσο ευχαριστημένοι και αναζωογονημένοι νοιώθουν όσοι συμμετέχουν στον Παλαμήδειο Άθλο όταν τους  πνίγει η κάπνα από τα πυρηνελαιουργεία και η έντονη δυσοσμία που αναδύεται από τα φρεάτια της Παλιάς Πόλης;  Πόσο «αφύπνισε» την τοπική κοινωνία σε επίπεδο πολιτισμού η ΜΚΟ «Μεσόνησος» συνδιοργανώτρια με το Δήμο Ναυπλιέων του 6ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συμποσίου; Πόσοι δημότες «θα αναζητήσουν τον Ιδανικό Εαυτό» στο πλαίσιο της 2ης Διημερίδας ψυχοθεραπευτών Gestalt; 
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν αντιτίθεται στις εκδηλώσεις.  
Αντιτίθεται στη λογική της δημοτικής αρχής όπου  επικρατεί  η σύνδεση  αθλητισμού-πολιτισμού-τουρισμού με τη χρήση των δύο πρώτων ως καύσιμο στις μηχανές του τρίτου με στόχο  η εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς να περάσει στις συνειδήσεις του λαού. 
Αντιτίθεται στη δημιουργία  του κατάλληλου περιβάλλοντος, για να ευδοκιμήσουν τα «φρούτα» της «πολιτιστικής χορηγίας», του «μάνατζμεντ» και των «κριτηρίων» της «αγοράς» 
Ο πολιτισμός,ο αθλητισμός, η σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα. Η πραγματική κοινωνική λειτουργία όλων αυτών  δεν είναι να «φέρει τζίρο και χρήμα» σε αυτούς που έχουν χρήμα, ούτε να κάνει ευχάριστη και ελκυστική τη στασιμότητα ενός κόσμου που σαπίζει. Ο αληθινός σκοπός του πολιτισμού είναι να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του λαού και να καλλιεργήσει τις αναγκαίες πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις που θα τον βοηθήσουν να ανέβει σε ανώτερες, εξανθρωπισμένες μορφές κοινωνικής ζωής.
Η δική μας λογική συνδέει τις εκδηλώσεις με τις ανάγκες των δημοτών και μόνο με αυτές.  Την ανάγκη της νεολαίας για δημιουργία ενός χώρου που θα «στεγάσει» τις ανησυχίες της  γύρω από τον πολιτισμό και θα δίνει βήμα για την ανάδειξη νέων ταλέντων. Την ανάγκη της τρίτης ηλικίας  για κοινωνικοποίηση και υποστήριξη μέσω εκδηλώσεων που θα βοηθούσαν  για αυτό τον σκοπό. Την ανάγκη κάθε εργαζόμενου για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του  με εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη λαϊκή δημιουργία και ψυχαγωγούν με δημιουργικό περιεχόμενο.
Παραθέτουμε πίνακα με τις μέχρι τώρα εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει- συνδιοργανώσει ο Δήμος
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΚΟΣΤΟΣ
Συνδιοργάνωση του 15ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου
20900
Διοργάνωση εκδηλωσης για τον κυβερνήτη Ι.Καποδίστρια
11320
Συνδιοργάνωση με την ΜΚΟ «ΜΕΣΟΝΗΣΟΣ’ 6ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συμποσίου
4400
Συνδιοργάνωση  με  Ε.Ο.ΤΡΙ. και την Energy Races  του Τριάθλου 2019 & παράλληλων αθλητικών δραστηριοτήτων στο Τολό.
4978
Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στις Περιφερειακές Ενότητες, Ασίνης, Μιδέας, Ν. Τυρινθας- Αγορά στεφανιών
2450
Διοργάνωση Παλαμήδειου  Άθλου
18700
Αμοιβή , διαμονή καλλιτέχνιδος στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης εκδήλωσης με τον σύλλογο «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»
1200
Διοργάνωση μουσικής   εκδήλωσης με το σχήμα « Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι » -Αμοιβή ορχήστρας και μουσικών
2280
Συνδιοργάνωση  εορταστικής εκδήλωσης  με τον Προοδευτικό   Σύλλογο   Παλαμήδης»
3200
Συνδιοργάνωσης διεξαγωγής σκακιστικών αγώνων
2520
Συνδιοργάνωση μουσικής συναυλίας με τους DuoReecontros-Αμοιβή καλλιτεχνών
1100
Συνδιοργάνωση 10ο TrailRide 4x4 Experience Trophy Ναυπλίου
868
Συνδιοργάνωση 2ης Διημερίδας ψυχοθεραπευτών Gestalt στο Ναύπλιο με θέμα  “Αναζητώντας τον Ιδανικό Εαυτό”
3000
Δράση του EUROPEDIRECT Δήμου Ναυπλιέων υπαγόμενης στην κατηγορία «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ»- Βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία  από την ομάδα Labyrinth of Senses της Α. Μ. Κ. Ε KINITRO- Έξοδα διαμονής και διατροφής.
960
Δράση του EUROPE DIRECT Δ. Ναυπλιέων  υπαγόμενης στην κατηγορία «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» στο πλαίσιο του Παλαμήδειου Άθλου 2019 -Προμήθεια t-shirtς
1860
ΣΥΝΟΛΟ
79736