Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Εκπέμπουμε SOS για τη σωτηρία του πνεύμονα πρασίνου στον Προφήτη Ηλία

 



Τον τελευταίο χρόνο η Δημοτική Αρχή  έχει επιδοθεί με μανία και υπερβάλλοντα ζήλο στην κοπή δέντρων, σε όλη την έκταση  της πόλης, χωρίς την αντικατάστασή τους με τη φύτευση νέων δέντρων.

Παράλληλα όλα τα πράσινα σημεία της πόλης είναι εγκαταλελειμμένα. Η υπηρεσία πράσινου του Δήμου δε φροντίζει, να κλαδέψει, να ποτίσει τα περιποιηθεί τα φυτά, με καταστροφικές πολλές φορές συνέπειες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πικροδάφνες  της Αρβανιτιάς που ήταν έτοιμες να ξεραθούν και τις γλίτωσε η βροχή, στα φυτά κατά μήκος του πεζοδρομίου  της παραλιακής που δε λειτουργεί το αυτόματο πότισμα.

Τώρα εκπέμπουμε SOS για τον πνεύμονα πρασίνου στο λόφο του Προφήτη Ηλία. 

Από την εγκατάλειψη τα πεύκα έχουν προσβληθεί  και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεραθούν.

Καλούμε το Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου  να παρέμβουν άμεσα και να πάρουν  όλα τα αναγκαία μέτρα για να σώσουν  ό,τι ακόμα σώζεται.

Ακόμα:

·         Να προβούν  σε άμεση αντικατάσταση όλων των δέντρων που έχουν κοπεί με συγκεκριμένη μελέτη και να  μεριμνήσουν για τα δέντρα που έχουν προσβληθεί από ασθένειες. Να προστατέψουν το πράσινο σε όλη την έκταση του Δήμου.

·         να μεριμνήσουν για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου-συστήματος αστικού και περιαστικού πρασίνου, που θα πρέπει να είναι η βάση του σχεδιασμού κάθε πόλης.