Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Να μη θυσιαστούν τα 160 στρέμματα του στρατόπεδου στο Ναύπλιο στο βωμό των ασύμφορων ενεργειών της δημοτικής αρχής .

 

Το στρατόπεδο είναι δημόσιο κτήμα και πρέπει να παραχωρηθεί στο Δήμο Ναυπλιέων χωρίς ανταλλάγματα.

Οι χώροι του να αποδοθούν στον λαό της περιοχής, για ελεύθερη και δωρεάν χρήση ως χώροι πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού και για κάλυψη αναγκών σχολικής στέγης,  με διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των χώρων.

Παρότι οι δημότες έχουν ανάγκη αυτός ο χώρος να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου, αναψυχής και παιχνιδιού για τα παιδιά ο δήμαρχος προχώρησε σε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας  με το οποίο παραχωρούνται μόνο 30 στρέμματα για την κατασκευή σχολικών μονάδων και αυτά με αντίτιμο  162.000€ για τρία χρόνια  και με την προϋπόθεση ο Δήμος να προχωρήσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα σε μελέτες και κατασκευές που ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα μας κοστίσουν. Δεν έκανε καν τον κόπο να κοστολογήσει τα έργα που με βάση την συμφωνία είναι υποχρεωμένος να κάνει, πριν υπογράψει το πρωτόκολλο.

Το τραγικό είναι ότι αυτή την  απαράδεκτη συμφωνία μεταξύ Δήμου και ΤΕΘΑ υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις και οι σύμβουλοι που τώρα το όνομά τους φιγουράρει στα κείμενα στήριξης των υποψήφιων δημάρχων κυρίων Παπαδημόπουλου  και Ορφανού.

Με ποια λογική ο δήμαρχος διασφαλίζει τα οφέλη και τα δικαιώματα του ΤΕΘΑ, επεκτείνοντας το σχέδιο πόλης του Ναυπλίου κατά 160 στρέμματα για την εξυπηρέτηση του ΤΕΘΑ και όχι την περιοχή του Προφήτη Ηλία ώστε να αξιοποιηθούν οι περιουσίες δημοτών με ανοικοδόμηση κατοικιών που έχει ανάγκη η πόλη και συγχρόνως να εξασφαλιστεί  και έκταση για την κατασκευή σχολικών μονάδων; Τώρα με την επιλογή αυτή, η ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης Ναυπλίου, όπως της Γλυκιάς , του Προφήτη Ηλία κλπ,  παραπέμπονται στις καλένδες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε αυτή τη συμφωνία γιατί δεν είναι προς όφελος των δημοτών αλλά ετεροβαρής υπέρ του ΤΕΘΑ. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην υλοποιηθεί ούτε μία γραμμή αυτής της συμφωνίας-κοροϊδίας.