Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Πρωτοχρονιάτικο δώρο της δημοτικής αρχής Ναυπλίου η αύξηση των δημοτικών τελών.

 

Προκλητική και απαράδεκτη η ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για αύξηση 40% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού την ώρα που στα σπίτια μας παγώνουμε γιατί δεν έχουμε χρήματα για πετρέλαιο και ρεύμα.

Θυμίζουμε ότι σημαντική αύξηση προηγήθηκε με ανάλογη περσινή απόφαση. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, δηλαδή, καλούνται οι δημότες να πληρώσουν μια σωρευτική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού πάνω από 90%.

Είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία του δήμου ως επιχείρηση που αντιμετωπίζει το λαό της περιοχής σαν πελάτη. Δεν δεχόμαστε την ανταποδοτικότητα τέτοιων υπηρεσιών οι οποίες ικανοποιούν μείζονες ανάγκες των δημοτών. 

Μπροστά στις πολύ δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε και που θα βιώσουμε με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, με τον πληθωρισμό να κατατρώει το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων, απαιτούμε άμεσα μείωση των δημοτικών τελών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με κάθε μέσο σ’ αυτή την πολιτική γιατί θέλουμε και διεκδικούμε ένα δήμο αρωγό και συμπαραστάτη των προβλημάτων των δημοτών  και όχι φορομπήχτη και πρόθυμο εκτελεστή των κατευθύνσεων της εκάστοτε κεντρικής κυβέρνησης.

 Πήραμε την πρωτοβουλία και καλέσαμε τις άλλες δημοτικές παρατάξεις καθώς και τους υποψήφιους δημάρχους να διαμαρτυρηθούν μαζί μας την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στις 12:30  την Πέμπτη 29/12/22 στην Πλατεία Δημαρχείου. 

Καλούμε το λαό της περιοχής να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να μετατρέψει την αγανάκτησή του σε δύναμη διεκδίκησης και να απαιτήσει από την δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφασή της.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗ