Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Διακήρυξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023Χ 

Στις εκλογές της 8η Οκτωβρίου σας καλούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά!

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, που δυστυχώς διαμορφώνεται πιο δύσκολη για τη ζωή μας κάτω από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, της ΕΕ και  τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Με κριτήριο τον αγώνα για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της ζωής μας, με ευθύνη απέναντι στο μέλλον μας, ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται είναι σαφή:

1.Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ, που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος  που τα προγράμματα τους, η «διαδρομή» τους, καθώς και η πρακτική τους μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό;


2. Πώς θα δυναμώσει η αντιπαράθεση με την επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική , που εκ-φράζεται  όλα  αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη δημοτική αρχή αλλά και από τις δήθεν αντιπολιτευόμενες παρατάξεις;


3. Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους αγώνες , τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών, αλλά και να συμβάλει στην κατάκτηση  κάθε λαϊκού και δίκαιου αιτήματος;


  Η απάντηση είναι επίσης σαφής. Η εγγύηση για το λαό του  Δήμου μας ώστε να υπάρξει σύγκρουση με την πολιτική , που τα δίνει όλα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στο μεγάλο κεφάλαιο αφήνοντας το λαό απροστάτευτο και αθωράκιστο, είναι μόνο η ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού.

Δεν υπάρχει χρόνος για αυταπάτες , για άλλα χαμένα χρόνια…… 

  Οι δημοτικές παρατάξεις επιδίδονται ειδικά αυτό το προεκλογικό διάστημα σε διάφορα ανέξοδα ευχολόγια και υποσχέσεις , ενώ στην ουσία υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολι-τική.
  Αυτή την πολιτική υπηρετούν με ζήλο, τη διαχειρίζονται ή φιλοδοξούν να τη διαχειριστούν με το φερετζέ του δήθεν ανεξάρτητου, του τάχα αυτοδιοικητικού, που ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου, ώστε να ξεγελούν το λαό, ενώ  δυνάμεις αυτές υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων στο δήμο μας, που στηρίζονται από τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς και είναι πλήρως εξαρτημένοι από τη πολιτική που αντιμετωπίζει σαν βάρος τις ανάγκες του λαού.
Καμιά εμπιστοσύνη: Οι  συνδυασμοί αυτοί θα συνεχίσουν να υλοποιούν την αδιέξοδη πολιτική που στρέφεται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και στη νέα γενιά. Οι παρατάξεις και οι συνδυασμοί όμως κρίνονται από το αν υπερασπίζονται τις λαϊκές ανάγκες ή τα κέρδη των λίγων επιχειρηματιών.

  Γι’ αυτό και δε λένε πως ταυτίζονται στην αντιλαϊκή κατεύθυνση στα κύρια και βασικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου και τη ζωή του εργαζόμενου λαού. Συμφωνούν με την πολιτική που γεννά φτώχεια, ακρίβεια, 16ωρα στη δουλειά με βάση το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά ζητήματα. Είναι δεσμευμένοι στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Τα έργα που υλοποίησε η δημοτική αρχή δεν αφορούν τις προτεραιότητες του λαού.

·       Η ανέγερση νέων σχολείων  , προσθήκη αιθουσών όπου υπάρχουν κοντέινερ, Νηπιαγωγείων , τη στιγμή που στην πόλη του Άργους, 7 στα 10  στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών. Η αντιπλημμυρική υποδομή και αντισεισμικός έλεγχος και θωράκιση των σχολείων, δεν αποτελούν προτεραιότητα ή είναι ανύπαρκτα.

·       Σχολεία παρατημένα, με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και μεταφορά μαθητών βασανιστήριο, με ελλείψεις χώρων άθλησης , ψυχαγωγίας , για τη νεολαία, κακοσυντηρημένες ή ανύπαρκτες παιδικές χαρές σε γειτονιές της πόλης  του Άργους και στα χωριά.

·       Διαχρονικά είναι και τα προβλήματα, που εντοπίζονται και λιμνάζουν, όπως της ύδρευσης με του αμφιβόλου ποιότητας και πανάκριβου νερού, της υπολειτουργίας του βιολογικού που έχει σαν αποτέλεσμα τη μόλυνση του Αργολικού κόλπου  καθώς και η επέκταση του.

·       Τα χωριά μας συνεχίζουν το δρόμο της εγκατάλειψης χωρίς ακόμα και συγκοινωνία. Το επαρχιακό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο, το δίκτυο ύδρευσης είναι ασυντήρητο και ακατάλληλο πολλές φορές, τη στιγμή που πληρώνουμε πανάκριβα το αμφιβόλου ποιότητας νερό .

·       Η αγροτιά μάχεται μόνη για την επιβίωση της κόντρα σε κράτος και μεγαλέμπορους οι αγρότες ποτίζουν με υφάλμυρο νερό, γεγονός που με μαθηματική ακρίβεια θα βγάλει τις καλλιέργειες εκτός παραγωγής σε 2-3 χρόνια ενώ συγχρόνως πληρώνουν πανάκριβα το κυβικό μέτρο νερού με ταυτόχρονη αύξηση του πάγιου. Εδώ και 50 χρόνια οι αγρότες της περιοχής ακούνε για τη λύση που θα δώσει ο Ανάβαλος και σωστά τον έχουν αποκαλέσει «αναβαλλόμενο Ανάβαλο». Πενήντα χρόνια τώρα ακούνε κυβερνήσεις, βουλευτές, Νομάρχες πριν, Περιφερειάρχες τώρα , Δημάρχους, ότι οσονούπω έρχεται το νερό του Ανάβαλου για να ποτίζουν τα χωράφια τους.

·        Σημαντικοί τομείς παραδόθηκαν  σε ιδιώτες, όπως τα σκουπίδια στην  ΤΕΡΝΑ που τα πληρώνουμε χρυσάφι,  επίσης   2.000.000 €  δαπανήθηκαν για την κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. 

·       Πληρώνουμε πανάκριβα δημοτικά τέλη και όλες οι παρεχόμενες «υπηρεσίες» από το Δήμο είναι στη λογική της ανταποδοτικότητας αφού έχουν αποδεχτεί τις περικοπές της κρατικής επιχορήγησης λειτουργώντας με ίδια έσοδα που σημαίνει άγρια φορολογία των δημοτών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του υπέρογκου δανεισμού (12.000.000 ευρώ) για αλλαγή λαμπτήρων φωτισμού (led).

·       Η Δημοτικές  Αρχές  οι τωρινές και οι παλιότερες, με τα πεπραγμένα τους, ειδικά τελευταία χρόνια ,δεν είχαν καμιά συμβολή στην βελτίωση της ζωής των δημοτών και των εργαζομένων και της εμπορικότητας του Άργους με τα κλειστά μαγαζιά.

·       Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι υποβαθμισμένες. Η βιομηχανία προσλήψεων με 3ωρα-2μηνα-6μηνα κτλ όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, απεναντίας λειτουργούν ως μηχανισμός εξαγοράς συνειδήσεων.

·       Η κατάσταση με τις δομές υγείας σε όλο το Δήμο είναι επικίνδυνη. Το νοσοκομείο Άργους είναι υποστελεχωμένο, χωρίς μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με κλινικές που κλείνουν , αγροτικά ιατρεία είναι υπό διάλυση, ολόκληρες περιοχές παραμένουν ακάλυπτες από σύγχρονη πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια και σε ΕΚΑΒ.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε παλεύουμε για τα ίδια συμφέροντα.

  H Λαϊκή Συσπείρωση διαφέρει  από τις άλλες δυνάμεις γιατί  έβαζε και βάζει στο κέντρο της προσοχής της τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων. Γιατί οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι αυτές που διεκδικούν λύσεις στα μικρότερα και μεγαλύτερα λαϊκά προβλήματα.

 

Διεκδικούμε

§ Χρηματοδότηση από το κράτος, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση του ήδη υπάρχοντος.

§ Μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού.

§ Αύξηση των τελών σε Super Market , τράπεζες  και μεγάλες επιχειρήσεις.

§ Να προχωρήσει η απαραίτητη αντιπλημμυρική προστασία και ο αντισεισμικός έλεγχος σε όλο το δήμο με βάση τις κατευθύνσεις επιστημονικών οργάνων κ.λ.π.

§ Για σύγχρονη καθολική παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας. Εδώ και τώρα να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για όλους τους κατοίκους του Δήμου .

§ Για τη κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών

§ Για την κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό, τους φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν αυτές τις αναγκαίες δραστηριότητες.

§ Προγράμματα και καμπάνιες ενημέρωσης, ιδιαίτερα των μαθητών, ενάντια στα ναρκωτικά.

§ Για την προστασία των ηλικιωμένων σε όλα τα χωριά του Δήμου Άργους-Μυκηνών, μέσα από διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών, με την πρόσληψη του αναγκαίου για λειτουργία τους προσωπικό.

§ Για Δημόσια και δωρεάν κάλυψη των υποδομών για το λαό σε ύδρευση και αποχέτευση, δωρεάν για όλα τα χωριά του Δήμου και φτηνά - κοινωνικά τιμολόγια για το λαό.

§ Για συνεχή συντήρηση όλο το χρόνο του αγροτικού δικτύου σε όλο τον Δήμο. Να γίνουν όπου απαιτείται νέες διανοίξεις και σύγχρονα τεχνικά έργα για την οδοποιία.

§ Για σύγχρονο δίκτυο άρδευσης για τους αγρότες, αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΓΟΕΒ, δίκτυα σε όλο τον Δήμο για να στηριχθεί η παραγωγή των αγροτών.

§ Για διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και τη δημόσια   υγεία και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών. Με προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.

§ Για τη ενίσχυση των υπηρεσιών του δήμου με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης προσωπικό για να μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο λαό της περιοχής.

§  Δημιουργία φθηνής λαϊκής  στέγης με δυναμικές κινητοποιήσεις στα υπεύθυνα υπουργεία. Να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας, αλλά και των περιουσιακών στοιχείων των αυτοαπασχολουμένων.  Έξω τα κοράκια των Funds από τη πόλη μας. Θα είμαστε μπροστά μαζί με τα σωματεία σε κάθε κινητοποίηση για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης.  

 

Η επανεκλογή και η αύξηση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων,

Κοινοτικών Συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων

θα είναι η δύναμή σου την επόμενη ημέρα.

  Για να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο και όχι οι φτωχοί αγρότες, άνεργοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι.

  Γιατί ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ή θα αναπτυχθεί με βάση τις λαϊκές ανάγκες και δυνατότητες του τόπου και της εποχής ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Στις 8 Οκτώβρη ,στους Δήμους και στην περιφέρεια

ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Ψηφίζουμε αυτούς που γνωρίζουμε από τη δράση και την αγωνιστική τους στάση και όχι τους “γνωστούς” που θα μας ξεχάσουν την επομένη των εκλογών για να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο.

 

Για να ζει ο λαός του Δήμου Άργους-Μυκηνών

με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι.