Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Καταγγελία



Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους – Μυκηνών, τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης και καταδίκης του Ισραήλ ως κράτος δολοφόνο.  .

Η στάση της δημοτικής αρχής είναι για βραβείο «απανθρωπιάς», γιατί όχι μόνο δεν έχουν το θάρρος να καταδικάσουν το έγκλημα, δε συγκινούνται  ούτε από τους αριθμούς! Την ώρα, λοιπόν, που ο παλαιστινιακός λαός δολοφονείται από τους ανελέητους βομβαρδισμούς και τις επιδρομές του Ισραήλ, την ώρα που βομβαρδίζονται Νοσοκομεία, Σχολεία, ακόμα και χώροι λατρείας με αμάχους (ορθόδοξος ναός Αγ. Πορφυρίου), με χιλιάδες νεκρούς (πάνω από 5.000 – οι 2.000 παιδιά!!!), τραυματίες (πάνω από 15.000)  και αγνοούμενους σε ολόκληρη την Γάζα, εμάς εδώ τους ενοχλούν οι  λέξεις «κράτος - δολοφόνος»  και ζήτησαν να αφαιρεθούν από το ψήφισμα τα αιτήματα: «να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά» από την περιοχή και να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ» αλλά και το  «να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Στη  συνέχεια το ψήφισμα καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις, ακόμα και από εκείνους τους προεκλογικούς «αγωνιστές» οι οποίοι  κολύμπησαν σε ρηχά «αντιαυταρχικά – προοδευτικά» νερά, μόνο και μόνο για να ψαρέψουν «αντισυστημικούς» ψήφους… Δεν λαθεύουμε όταν λέμε πόσο ίδιοι είναι όλοι τους, πιστοί στις εντολές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Δεν το χωράει φαίνεται η «προοδευτική» ατζέντα τους και απροκάλυπτα αγνοούν το συγκλονιστικό ποτάμι  αλληλεγγύης για τον αγώνα και το δράμα των Παλαιστινίων σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Δε βλέπουν τη δολοφονία και τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού; Πώς «ξεπλένουν» με τέτοια ελαφρότητα τα εγκλήματα του κράτους –δολοφόνου του Ισραήλ;

Καλούμε τον αργειακό λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης και να βγάλει τα συμπεράσματα του για τη στάση των  δημοτικών παρατάξεων που κλείνουν προκλητικά τα μάτια σε αυτό το έγκλημα.