Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Με στόχο το κέρδος και τη φθορά της συνείδησης...




Η πολυδιαφημισμένη «αντιναρκωτική πολιτική» ανά τον κόσμο  καταρρέει με επιτυχία καθώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι σε σχέση με το σύστημα του καπιταλισμού αποτελεί οξύμωρο σχήμα και απέχει αιώνες από την πραγματική υπόσταση του φαινόμενου. Σε παγκόσμιο επίπεδο ,από τους 4,5 περίπου εκατομμύρια χρηστές ουσιών  οι όποιοι χρειάζονται κάποιου είδους θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας τους, μονό 1 στους 6  από αυτούς είναι ενταγμένος σε κάποιο πρόγραμμα . Οι νέοι που κάνουν χρήση των ναρκωτικών ουσιών προσπαθούν να ξεφύγουν από μια κοινωνία που τους συνθλίβει. Μια κατάσταση η οποία εντάσσεται όπως γίνεται αντιληπτό και στα πλαίσια της δικής μας κοινωνίας, πράγμα ιδιαίτερα ανησυχητικό. Μήπως λοιπόν η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία αλλά βολεύει το σύστημα και τους εκπροσώπους του , αδρανοποιώντας έτσι τον νέο άνθρωπο και κάνοντας τον να μένει αμέτοχος και αδιάφορος απέναντι στον ευτελισμό της κοινωνίας;
Για να ξέρουμε λοιπόν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε ας πάρουμε υπόψη μας τι έγινε στο Αφγανιστάν. Το 2001 ο αμερικανικός στρατός εισβάλλει στο Αφγανιστάν  και επιτίθεται με  επαναλαμβανόμενους βομβαρδισμούς. Οι φυτείες οπίου και κάνναβης όμως γλιτώνουν από την λεηλασία. Τον χρόνο ακριβώς πριν την εισβολή το Αφγανιστάν παρήγαγε 180.000 τόνους οπίου και όπως καταλαβαίνουμε δεν πρόκειται για ένα τυχαίο συμβάν το όποιο δεν είχαν κατά νου οι ιμπεριαλιστές. Έτσι λοιπόν τα συμφέροντα κατανέμονται ανά τον κόσμο και φτάνουν μέχρι την χώρα μας με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  το 2012 να θέλει να απελευθερώσει, να αθωώσει και να διαδώσει  την γνώστη σε όλους μας κάνναβη. Ποιος δεν θυμάται το Γιώργο Παπανδρέου να προτείνει να έχει όποιος θέλει κι από μια γλάστρα στο μπαλκόνι του; Είναι προφανές το ότι η απόφαση για την αποποινικοποίηση της κάνναβης θα έφερνε κέρδος (χρήμα)  καθώς και το πιο σημαντικό για το σύστημα και τους πολιτικούς εκπροσώπους του, την πλήρη  αδρανοποίηση και απραξία της νέας γενιάς ώστε να μην μπορέσει να αντιληφθεί αρχικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία μας  και κατά συνέπεια  να μην διαλέγει σαν  στάση ζωής την αντίδραση  και ριζοσπαστική αλλαγή της κοινωνίας.
Το θέμα της απελευθέρωσης της κάνναβης όμως δεν σταματάει εδώ. Στη Ευρώπη το έτος 2013 συμφώνα με την σκιαγράφηση της παγκόσμιας κατάστασης, εμφανίζονται νέες δραστικές ουσίες οι οποίες στις παρενέργειες που φέρνουν, ξεπερνούν τα όρια των ήδη γνωστών ναρκωτικών, κάτι το οποίο προσφέρει επιπλέον κέρδος και επιπλέον θύματα και απώλειες ανθρώπων κυρίως νέων. Καταλαβαίνουμε συνεπώς πως η κάνναβη αποτελεί τη βάση μιας πυραμίδας η οποία κουβαλάει στην πλάτη της  την καταστροφή. Γίνεται σαφές σε όλους μας, πως η διόγκωση του προβλήματος  αποδίδεται στην απελευθέρωση και διαθεσιμότητα αυτών των ουσιών. Στην παρουσία τους μέσα στα σπίτια του απλού λαού ,στα νοικοκυριά δηλαδή.
Κοινή πεποίθηση και θέληση όλων πρέπει είναι: Κανένας συμβιβασμός με όλα τα ναρκωτικά, ανάπτυξη της πάλης και αντίσταση έτσι ώστε να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης, του αστικού κράτους, για συρρίκνωση των κοινωνικών υποδομών, στην ουσία για απόπειρα διάλυσης της πρόληψης, της θεραπείας, της απεξάρτησης, της αποκατάστασης στην κοινωνία.
Η ισχυροποίησή του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμους είναι η μοναδική εγγύηση για την ενίσχυση της πάλης αυτής, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία προς όφελος του λαού.

Δημήτρης Τσόλης Μουσικός - Σπουδαστής Τοπογραφίας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου