Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Όχι στην χειραγώγηση της συνείδησης της νεολαίας.

Την ίδια ώρα που χιλιάδες λαϊκές οικογένειες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, που χιλιάδες νέοι μακραίνουν τον κατάλογο των ανέργων, παιδιά υποσιτίζονται, άνθρωποι είναι άστεγοι, νηστικοί, εξαθλιωμένοι, ο ιδεολογικός μηχανισμός αυτών που προκαλούν αυτή την κατάσταση οργανώνει φεστιβάλ για να είναι ελεύθερα τα ναρκωτικά. Με άρθρο που δημοσίευσε στον τοπικό τύπο η παράταξη των «Πρασίνων», ο κ. Χρυσόγελος μεταξύ άλλων τόνισε πως,
 «… Μέσα από την απαγόρευση δεν μπορείς να ελέγξεις ούτε την προσφορά, ούτε τη ζήτηση ουσιών, δεν μπορείς να ασκήσεις έλεγχο μέσα από καθεστώς παρανομίας, δεν προστατεύεις τους χρήστες, την υγεία και τα δικαιώματά τους, ενώ αντιθέτως η μαφία θησαυρίζει. Το ζήτημα του ελέγχου της παραγωγής, διάθεσης και κατανάλωσης των ναρκωτικών ουσιών χρειάζεται νέα αντιμετώπιση, που θα επικεντρωθεί στην πρόληψη, τη μείωση της βλάβης για τους χρήστες και την κοινωνία, τη θεραπεία – επανένταξη και τη βελτίωση του νομικού πλαισίου. …. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε «με τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών»…»   και άλλα.
Για την αύξηση του κέρδους πρέπει σου λέει και το ίδιο το κράτος φανερά να παίξει το ρόλο του μεγαλέμπορου ναρκωτικών. Οι αγρότες να ριχτούν στην εναλλακτική καλλιέργεια της κάνναβης για να μπορούν τα μεγάλα αφεντικά να κοιμούνται ήσυχα πώς τίποτα δεν θα τους κουνήσει από τη σάπια εξουσία τους. Γιατί δεν βλέπουν τα παραδείγματα της Ολλανδίας που η αύξηση των χρηστών υπερδιπλασιάστηκε από τη στιγμή που αποποινικοποιήθηκε το χασίς.

Όπως ομολογούν οι ίδιοι οι αστοί  φοβούνται κοινωνικές εξεγέρσεις και τα μέτρα που παίρνονται, εκτός της ωμής καταστολής, πρέπει να είναι και πιο ύπουλα. Προκειμένου να μη σηκώσει κεφάλι η εργατική τάξη και η νεολαία, επιδιώκουν να «χαλαρώνει» με τη φούντα και άλλα συναφή.
Έτσι οι κατευθύνσεις της ΕΕ ακολουθούνται κατά γράμμα και στην Ελλάδα. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Χ.Α. και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ παραμένουν πιστές στην πολιτική της ΕΕ.  Πολιτική που είναι απέναντι στον άνθρωπο, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρόληψης – απεξάρτησης – κοινωνικής επανένταξης, στη συρρίκνωση των στεγνών προγραμμάτων και στο κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης. Το μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι πώς οι ιδιώτες θα ξεζουμίζουν όλο και περισσότερο τους ταλαιπωρημένους χρήστες και τις οικογένειές τους. ”.
Τα μέλη της ΚΝΕ παλεύουν καθημερινά για να οξυνθούν οι αντιστάσεις και τα αντανακλαστικά της νεολαίας απέναντι στο φαινόμενο των ναρκωτικών, στην ανοχή που καλλιεργείται από το σύστημα. Αποκαλύπτουν την αλήθεια γύρω από επικίνδυνες θεωρίες και ιδεολογήματα επεξεργασμένα από τα αστικά επιτελεία που πλασάρονται ως προοδευτικά. Πρωτοστατούν στον αγώνα ώστε να ανέβει σήμερα η διεκδίκηση για εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης, για στεγνά προγράμματα θεραπείας και επανένταξης.
Η θέση της ΚΝΕ για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά πηγάζει από την πάλη για μια κοινωνία που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου και όχι το κέρδος. 
Καλούμε τη νεολαία και την εργατική τάξη να τους απαντήσει με τους  στίχους των ποιητών:  

Κώστας Βάρναλης: “Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς / το κούτελο στο χώμα! / Χασίσι αν θες μετά χαράς, / αλλ’ όχι ελεφτεριά”.

Πάνος Τζαβέλας:«Και ο Βάρναλης μας το’ χε πει χωρίς καμιά περιστροφή, στης Χούντας το Αλισβερίσι λεύτερο ήταν το χασίσι ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει»

Κώστας Κινδύνης: «Στου βούρκου μέσα τα νερά ποια γλώσσα μου μιλάνε αυτοί που μου ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά.»

Γιώργος Καραγιάννης
Γραμματέας του Τ.Σ. Αργολίδας της ΚΝΕ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση