Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Παρέμβαση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο


Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην υπό διεξαγωγή, εν πλω καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, σε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Κρήτης, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σε τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τις μεγάλες ευθύνες των ΗΠΑ, της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που για την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων, κρύβουν την αλήθεια και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των λαών σε ολόκληρη την Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας τα εξής:
«Η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Κρήτης, αποτελεί επικίνδυνη ενέργεια, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς και το περιβάλλον της περιοχής.
ΗΠΑ και ΕΕ, μετά το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των λαών σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ, αγνοούν προκλητικά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και καταγγελίες. Κρύβουν την αλήθεια.
Το ΚΚΕ με πρωτοβουλίες και ερωτήσεις στην ελληνική Βουλή και στην Ευρωβουλή με επιστολή προς την Ύπατη Εκπρόσωπο Κ. Άστον, έχει εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση του.
Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ 10 κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα της Μεσογείου με ανακοίνωση τους κατήγγειλαν την επικίνδυνη αυτή επιχείρηση.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλει για την ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής λαϊκής πάλης, για να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής της Κρήτης και γενικότερα της Μεσογείου, για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού».