Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΣΕΒΕ Αργολίδας: Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Άργους



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η τρομοκρατία που ασκείται από την συγκυβέρνηση με αφορμή τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων εντείνεται ημέρα με την ημέρα.



Συγκεκριμένα :

· Το ανθρωποφάγο κυνήγι του ΚΕΑΟ που στέλνει ειδοποιητήρια σε 99.140 συνολικά ΕΒΕ με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ καλώντας τους εντός 20ημέρου να προχωρήσουν σε ρύθμιση. Όμως, από τις συνολικές οφειλές, μόλις ένα μικρό μέρος (λιγότερο από 8%) έχει κατορθώσει να ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση και οι πλειοψηφία δεν μπόρεσε να τηρήσει την ρύθμιση.

· Την επιδείνωση της φοροεπιδρομής με τα κάθε είδους χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, την φορολογία εισοδήματος από 26%, κατάργηση αφορολογήτου, το ΦΠΑ, το φόρο αλληλεγγύης, την προκαταβολή του επόμενου χρόνου κ.λπ.

· Τα «κόκκινα δάνεια» και τους πλειστηριασμούς.

· Την ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων αυτοαπασχολούμενων και της ανεργίας στον χώρο μας, την αδυναμία των οικογένειές τους να λάβουν στοιχειώδη περίθαλψη, τα ψίχουλα της επιδοματικής πολιτικής.

Κινούμαστε κόντρα στην λογική της αναμονής και της μοιρολατρίας, που συντηρούν τόσο η συγκυβέρνηση, όσο και οι μνηστήρες της αυριανής διακυβέρνησης στα πλαίσια της Ε.Ε. Καταδεικνύουμε τις ευθύνες των ηγεσιών σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα», ενώ είναι πλέον ολοφάνερο ότι εκφράζουν τα μεγάλα συμφέροντα στον κλάδο του εμπορίου, της κατασκευής, του τουρισμού, τις μεταξύ τους διαμάχες για το μερίδιο των ΕΣΠΑ, την κατεύθυνση της επιδοτούμενης απασχόλησης ανά κλάδο και πάντως δεν δίνουν μία για μας. Έχουν ευθύνη που φτάσαμε έως εδώ. Τα προηγούμενα χρόνια με την συμμετοχή τους στους κοινωνικούς διάλογους, νομιμοποίησαν τα βάρβαρα μέτρα. Συμφώνησαν στο τζογάρισμα των ταμείων. Σήμερα αρνούνται να δουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης.

Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει προοπτική μέσω της εδραίωσης της δικής μας συμμαχίας αυτοαπασχολουμένων, εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών, συνταξιούχων, ανέργων. Να ορθώσουμε εμπόδια στο δυσβάσταχτο Ευρωμονόδρομο. Να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, να συγκρουστούμε με τα μονοπώλια.

Να βάλουμε εμείς τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα είναι οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες αυτών που παράγουν τον πλούτο, που η υγειά, η παιδεία, η σύνταξη , η εργασία θα είναι δεδομένες.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Ø Καμία κατάσχεση σπιτιού – επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμού.

Ø Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις όσο διαρκεί οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.

Ø Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης για τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ.

Ø Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

Ø Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ø Επιστροφή των αποθεματικών των ταμείων που έχουν καταληστευτεί.

Ø Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν που να καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ø Καμία μείωση των συντάξεων.

Ø Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των αντικειμενικών κριτηρίων.

Ø Μακρόχρονη ρύθμιση για τα χρέη που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

Καλούμε τα σωματεία, τις ενώσεις επαγγελματιών, όλους τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετάσχουν στη παράσταση διαμαρτυρίας

1η Οκτωβρίου στις 08:00 π.μ. στη Δ.Ο.Υ. Άργους.

Σας καλούμε στο συλλαλητήριο ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ στις 3 Οκτώβρη, στις 19:00μ.μ στην πλ. Αγίου Πέτρου , στο Άργος και

Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ -ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Γραμματεία ΠΑ.Σ.ΕΒΕ Ν.Αργολίδας