Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Και ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ



Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, μετά την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε τη συμμετοχή του στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που καλεί το ΠΑ.Μ.Ε. το Σάββατο 1η Νοέμβρη στην Αθήνα.
Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε. Τα προβλήματα όμως παραμένουν για τους φοιτητές των λαϊκών οικογενειών. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η επίθεση των κυβερνήσεων και της ΕΕ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων έχει χτυπήσει τα δικαιώματά μας στις σπουδές, το μέλλον μας, τη ζωή της οικογένειάς μας.

Για τη σίτιση που συνεχώς επιδιώκεται να μειώνονται οι δικαιούχοι, για εστίες ούτε λόγος, για συγγράμματα αφού δικαιούμαστε μόνο 1 σε κάθε μάθημα, για σημειώσεις, για αναλώσιμα και υλικά που μας καλούν να τα αγοράσουμε, για ΜΜΜ. Οι πρωτοετείς συνάδελφοι με το καλημέρα έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα.
Στη σχολή μας:
· Η φοιτητική μέριμνα γκρεμίζεται και παραδίδεται σε ιδιώτες. Συγκεκριμένα δεν υπάρχουν εστίες, αλλά νοικιάζονται δωμάτια στο Τολό τα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμα και δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες.
· Στη λέσχη η κατάσταση είναι έκρυθμη καθώς λειτουργεί με λίστα χωρίς να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές. Ενώ τώρα το 1ο έτος θα φάει από Δεκέμβρη..!!!!!
· Πληρώνουμε από την τσέπη μας για σημειώσεις, αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται για τις παραστάσεις.
· Αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω έλλειψης αιθουσών καθώς για αρκετά μαθήματα απαιτείται χώρος για πρόβες. Υπάρχουν χώροι στην πόλη του Ναυπλίου που μένουν ανεκμετάλλευτοι και έχουν βγει στο σφυρί μέσω ΤΑΙΠΕΔ.
Κανένας φοιτητής να μην συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση! 
Η σιωπή δεν μας ταιριάζει. Τώρα παίρνουμε το λόγο εμείς!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
  • Δωρεάν σίτιση, στέγαση για όλους τους φοιτητές.
  • Υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αίθουσες, βιβλία, θέατρο, κτλ.).
  • Δωρεάν είσοδο των φοιτητών σε θεατρικές παραστάσεις
  • Μόνιμο και σταθερό προσωπικό. Καμία απόλυση καθηγητή.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του φοιτητή για τις σπουδές του.
· Να προχωρήσει το μέτρο των μετεγγραφών για όλους τους φοιτητές που το αιτούνται και η οικογένεια τους έχει χαμηλό εισόδημα, μαστίζεται από την ανεργία έχει και άλλο παιδί που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη.
· Απαιτούμε ΤΩΡΑ να προσληφθούν καθαρίστριες με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα! Δεν δεχόμαστε η καθαριότητα των σχολών μας να εξαρτάται από τα κέφια και τα σχέδια του κάθε εργολάβου! Είναι απαράδεχτη η αντιπρόταση να προσλάβουμε φοιτητές και καθηγητές με δικά τους λεφτά καθαρίστριες ή ακόμα και να αντικαταστήσουν οι ίδιοι οι φοιτητές τις καθαρίστριες!

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 12:00!