Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απόφαση του ΠΥΣΠΕ Αργολίδας


Η απαράδεκτη και εκδικητική απόφαση του ΠΥΣΠΕ Αργολίδας στο αίτημα εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας που διεκδίκησαν να δουλεύουν σύμφωνα με τα παιδαγωγικά κριτήρια και προς όφελος των μαθητών τους, επιβεβαιώνει τη διάθεση της κυβέρνησης και των «διορισμένων» της, καθώς και των ξεπουλημένων συνδικαλιστών, τάχα μου «εκπροσώπων» των εργαζομένων, της εφαρμογής του «νόμος και τάξη», απέναντι στον εχθρό λαό που διεκδικεί τα δικαιώματα του και το δίκιο του.
Δεκαετίες τώρα, ΕΕ και κυβερνήσεις φτιάχνουν την εκπαίδευση κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες τις αγοράς. Παράγονται γενιές με άδειο το σακούλι της ουσιαστικής γνώσης, επαίτες μιας ζωής-λάστιχο χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα. Θέλουν τα παιδιά μας φθηνά "ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ", μιας χρήσης που θα γυρίζουν από την απασχόληση στην ανεργία και από την ανεργία στην αγοραία πιστοποίηση μήπως ξαναβρούν ένα 5μηνο δουλειάς.
Αυτά τα πρότυπα θέλουν να ‘χουν και οι δάσκαλοι τους. Να μην σηκώνουν κεφάλι, να μην διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, παρά να ζουν φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι, δείχνοντας τους τον μπαμπούλα της ανεργίας και της διαθεσιμότητας.

Η Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ., χαιρετίζει κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί το δίκιο του. Καλούμε τα σωματεία δασκάλων, καθηγητών καθώς και συλλόγους γονέων να πάρουν θέση, να καταδικάσουν την κατάπτυστη απόφαση του ΠΥΣΠΕ που τρομοκρατεί όποιον δεν ανέχεται να περπατάει με σκυφτό το κεφάλι αλλά παλεύει για τα δικαιώματα του.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους γονείς, και όχι μόνο, να καταγγείλουν το λεγόμενο νέο σχολείο, την αξιολόγηση και να απαιτήσουν κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και κάθε αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που χτυπά το δικαίωμα σε ολόπλευρη μόρφωση, οξύνει τους ταξικούς φραγμούς και μας οδηγεί στο να βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Όλοι εμείς, εργαζόμενοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, θα βρεθούμε ακόμη μια φορά στο δρόμο για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή, ενάντια στο μορφωτικό και εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν κεφάλαιο - ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Πρέπει να πάμε κόντρα στην επιθυμία της αστικής τάξης για «εθνική συνεννόηση». Εμείς, οι εργάτες  να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο. Να εμποδίσουμε κάθε μέτρο που γκρεμίζει τη ζωή μας! Να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία που ο λαός και οι εργαζόμενοι θα κάνουν κουμάντο! Με εξασφαλισμένη την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την εργασία, την ασφάλιση! Μια κοινωνία που θα κινείται με βάση τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των λίγων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη