Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ποινικοποήση των αγώνων

Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζουμε την συγκεκριμένη ενέργεια της αστυνομίας να ποινικοποιήσει τον αγώνα των κατοίκων της πόλης μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Πρέπει όμως να κάνουμε γνωστό ότι η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης
και των προηγουμένων έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε φορά που κινητοποιείται ο λαός να ποινικοποιει τους αγώνες του.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις 10 απεργίες οι 9 βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές.
Στα αγροτοδικεια υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για πολλούς αγρότες και στην Αργολίδα. Αυτά συμβαίνουν και σε άλλα κράτη της Ε.Ε και στην Ελλάδα.
Υπάρχει πλούσιο θεσμικό και νομικό πλαίσιο που όλο και εμπλουτίζεται προς το αντιδραστικότερο για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Το έχουν για να τρομοκρατούν όταν δενμπορούν να πείσουν με τα ψέματα και τις αυταπάτες για το δρόμο ανάπτυξης που υλοποιούν ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Πρέπει να έχουμε καθαρό στο μυαλό μας πως η καπιταλιστική ανάπτυξη προϋποθέτει φθηνά μεροκάματα, μειωμένες κοινωνικές παροχές και εξαθλίωση για το λαό, αλλά παράλληλα καταπάτηση του περιβάλλοντος, φορολογική ασυλία, φθηνή ενέργεια για τους επενδυτές και νόμους που εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα όπως π.χ. για κάθε κλίνη ξενοδοχειακής μονάδας μπάζωμα δεκάδων τετραγωνικών αιγιαλού. Πλεονεκτήματα που δίνονται στους καπιταλιστές για να επενδύσουν στη χώρα μας σε βάρος των πραγματικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας Αλλιώς όπως οι ίδιοι τονίζουν γιατί να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα στον τουρισμό και να μην επενδύσει στην Αλβανία η στην Τουρκία που του παρέχουν όλα αυτά..

Αυτά γίνονται γιατί ο καπιταλισμός ένα σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο έχει ως κινητήρια δύναμη για την ύπαρξη του την αναζήτηση του κέρδους.

Η ρήση του Μαρξ αποτελεί αξεπέραστη ακτινογραφία του καπιταλισμού.

«Το κεφάλαιο τρέμει την απουσία κέρδους, όταν οσμίζεται ένα σημαντικό όφελος γίνεται παράτολμο. Με κέρδος 20% ενθουσιάζεται, με 50% αποθρασύνεται, με 100% καταπατά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, και με 300% δεν διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα.»

Για τους λόγους αυτούς και επειδή θέλουμε να τονιστεί για ποιο λόγο τόσα χρόνια ποινικοποιούν τους αγώνες διαφοροποιήσαμε τη θέση μας και καταθέσαμε το παρακάτω ψήφισμα.


ΨΗΦΙΣΜΑ


Το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου καταδικάζει την συγκεκριμένη ενέργεια της αστυνομίας να ποινικοποιήσει τον αγώνα των κατοίκων της πόλης μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας .

Είναι συνέχεια των αγροτοδικειων και της δίωξης όλων των εργαζομένων που παλεύουν για το δικαίωμα στη ζωή, για να μείνουν στα χωριά τους.

Παλεύουμε με κάθε τρόπο ενάντια στα μνημόνια διαρκείας, ενάντιας στις αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης και Ε.Ε που στόχο έχουν να θωρακιστούν τα μονοπώλια και να πληρώσει ο λαός την κρίση που δεν δημιούργησε.

Το κίνημα έχει το δικαίωμα να επιλέγει όποια μορφή κινητοποίησης κρίνει αναγκαία για να αντισταθεί σε αυτούς που με τους νόμους τους έχουν καταδικάσει 6,3 εκατομμύρια συμπατριώτες μας να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ 559 ολιγαρχες να κατέχουν το 45% του πλούτου της πατρίδας μας.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ