Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για το οποίο λόγος γίνεται και τις τελευταίες μέρες είναι θέμα κατεξοχήν πολιτικό, είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης. Μέχρι σήμερα, 70 χρόνια μετά τη συντριβή του ναζισμού, καμία κυβέρνηση δεν ανέλαβε ουσιαστικές πρωτοβουλίες και καμία κυβέρνηση δεν απαίτησε την πλήρη και ολοκληρωμένη ικανοποίηση των ελληνικών απαιτήσεων.


Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία και να διεκδικήσει τα οφειλόμενα από το γερμανικό κράτος, όλα τα άλλα είναι απλώς κουβέντα να γίνεται.

Το ΚΚΕ -που υπήρξε η ψυχή, οργανωτής και αιμοδότης του αντιστασιακού αγώνα του ελληνικού λαού μέσα από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της χώρας μας- από το 1945, ακόμη και σε συνθήκες σκληρών διώξεών του και παρανομίας, έθεσε το ζήτημα των γερμανικών οφειλών στις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και διεθνώς και συνεχίζει τις πρωτοβουλίες ανάδειξης του ζητήματος.

Εδώ και πάνω από 20 χρόνια δεν σταματήσαμε με σωρεία πρωτοβουλιών, με Επίκαιρες Ερωτήσεις, Ερωτήσεις κ.λπ. προς όλες τις κυβερνήσεις, να κρατάμε στην επικαιρότητα το θέμα. Το ΚΚΕ όμως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του λαού με τα δίκαια αιτήματά του. Θα συνεχίσει την πάλη του μαζί με το λαό για να αποδοθούν οι δίκαιες και τεκμηριωμένες αξιώσεις του λαού.

Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ