Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ για το κοινό ΔΤ ΓΣΕΕ εργοδοτών περί ισότηταςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ένα άκρως προκλητικό και απαράδεκτο κοινό δελτίο τύπου, εργοδότες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι και εργατοπατέρες, προσπαθούν να συγκαλύψουν και να αποκρύψουν τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους, τους μετανάστες, τις γυναίκες της εργατικής τάξης, του μόχθου, της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας και της ημιαπασχόλησης.

Αναμασούν την καραμέλα περί ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων, την ανάγκη για κοινωνικό διάλογο και σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την ίδια στιγμή που ξεζουμίζουν τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους καθημερινά στα σύγχρονα κάτεργα των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι εθιμοτυπικές ημερίδες και οι «παράλληλες δράσεις» είναι ψεύτικες, υποκριτικές και κενό γράμμα όταν απουσιάζει η καθημερινή δράση στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, εκεί που τα εργατικά ατυχήματα των μεταναστών πληθαίνουν, η εργοδοτική αυθαιρεσία βασιλεύει απέναντι σε έγκυες γυναίκες που είτε απολύονται είτε κρύβουν την εγκυμοσύνη τους για να μη βρεθούν εκτός παραγωγής, οργιάζει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία.
Ισότητα και εκμετάλλευση είναι έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες. Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για τα προβλήματα και τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες και οι άνεργοι είναι μεγάλες. Κάθε χρόνο εξαντλεί την ασχολία της πραγματοποιώντας συναινετικές ημερίδες με τους εργοδοτικούς φορείς και παράλληλα βάζουν πλάτη για να υλοποιηθεί η συνολική αντεργατική πολιτική.
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι μετανάστριες και οι μετανάστες, οι άνεργες και οι άνεργοι , να μη χάσουν το ταξικό τους κριτήριο, να μην «τσιμπήσουν» από τις φιέστες που στήνουν οι εκμεταλλευτές τους, δήθεν προς τιμήν τους. Να απαντήσουν με τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες στους χώρους δουλειάς, έχοντας ανοιχτό και συνεχές το μέτωπο στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου, διαλύοντας τα σύννεφα των κοινωνικών διαλόγων που αναπτύσσονται.

Ο λαός, το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να είναι ούτε θεατής ούτε χειροκροτητής των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ των αφεντικών και των εργατοπατέρων. Αντίθετα πρέπει να είναι πρωταγωνιστής-αγωνιστής για τα δικαιώματα του, για την κάλυψη των απωλειών και των σύγχρονων διεκδικήσεων, όπως:
 • Την επαναφορά των μισθών στα προ της μείωσης επίπεδα και την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα.
 • Να απαιτήσει την ενιαία αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και την επέκτασή τους σε κάθε άνεργο, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
 • Να απαιτήσει την κατάργηση όλων των νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια και δεν άφησαν τίποτα όρθιο στα ασφαλιστικά - εργασιακά δικαιώματα - στους μισθούς και τις συντάξεις.
 • Να απαιτήσει την άμεση και γενναία χρηματοδότηση των Νοσοκομείων, των σχολείων, των Πανεπιστημίων και την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των χιλιάδων ελλείψεων σε προσωπικό, καθώς και των υποδομών που λείπουν.
 • Να απαιτήσει την ανυπακοή σε κάθε απαίτηση και υπόδειξη από τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους στην ΕΕ και την άμεση ανάκληση των χαρατσιών και των αντιλαϊκών ρυθμίσεων για τα δάνεια των τραπεζών κ.λπ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 • Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω!
 • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
 • Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
 • Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
 • Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας.
Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

Δυναμώνουμε μαζικοποιούμε τα εργατικά συνδικάτα.
Οργανώνουμε την πάλη μας.
Ισχυροποιούμε το ταξικό κίνημα.
Κανένας εργαζόμενος ανυπεράσπιστος.

Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου