Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Πλήθος αντιδράσεων στην κυβερνητική απόφαση για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων δήμων και οργανισμών

Την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υφαρπάξει τα ταμειακά διαθέσιμα δημόσιων οργανισμών, των περιφερειών και των δήμων, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, καταγγέλλουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι αλλά και εμπλεκόμενοι φορείς.  


«Να μην εφαρμοσθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη σε παρέμβαση της στην έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι πρόκειται για «προκλητική απόφαση, η οποία έχει τραγικές συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια και την καθημερινότητά της». Υπογράμμισε ότι «ο λαός θα πληρώσει το μάρμαρο» και πρόσθεσε ότι δεν είναι για όλους η στάση ή η μετάθεση πληρωμών υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση «χάρισε τα πρόστιμα σε επιχειρηματικούς ομίλους» και πως η κυβέρνηση «είχε χρήματα όταν έκανε συμφωνία για 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά προγράμματα».

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε, σήμερα Τρίτη, για το θέμα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Σε δήλωσή του χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης. Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», διακόπηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο καταδικάζει με ψήφισμά του την κυβερνητική απόφαση ενώ συνεδριάζει εκ νέου σήμερα για το θέμα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος καταδίκασε την απόφαση. (Δείτε τη δήλωση στο 05.51'').
Ο Δήμος Πετρούπολης ξεκινά γύρο πρωτοβουλιών, με σκοπό να γνωστοποιήσει τις εξελίξεις στο λαό της πόλης και να τον καλέσει σε αγώνα και επαγρύπνηση, ενώ ήδη έχει συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα καλεί τα σωματεία και το λαό, ο Δήμος Χαϊδαρίου (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Ο Βαγγέλης Μπούτας, περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, καλεί τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να μην επιτρέψουν καμία δέσμευση (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Έγινε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καθώς και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Άμεση η αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Την καταδίκη τους εκφράζουν η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου, η ΑΣΓΜΕ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ που διοργανώνει κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Απρίλη, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας, Σωματείο εργαζομένων καθαριότητας Δήμου Πατρέων, Σωματείο οδηγών χειριστών Δήμου Πατρέων, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, Λαική Συσπείρωση Δ. Λάρισας, Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Ζακύνθου, Λαική Συσπείρωση Δ. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαίας «Η Ενότητα». Σωματείο Εργαζομένων καθαριότητας Δήμου Πατρέων, Σωματείο Οδηγών Χειριστών Δήμου Πατρέων, ΔΑΣ – δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, την αντίθεσή της εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρειες και δήμους: Βόλου, Ιστιαίας Εύβοιας, Ηρακλείου Κρήτης, Λιβαδειάς, Β. Αιγαίου.

Αναδημοσίευση από 902.gr