Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Άμεσα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό ζήτησε στη βουλή ο Νίκος Μωραΐτης του ΚΚΕ (βίντεο)

Τις σοβαρές επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων από τον καταρροϊκό πυρετό ως αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος από την προηγούμενη και σημερινή κυβέρνηση, αλλά και τις περισσότερες περιφέρειες και δήμους, υπογράμμισε σε Ερώτησή του που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Μωραΐτης,βουλευτής του ΚΚΕ.


Επισήμανε ότι χιλιάδες αιγοπρόβατα αποδεκατίστηκαν σε όλη τη χώρα από τον Έβρο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Αργολίδα, την Αρκαδία και τη Λακωνία μέχρι την Κρήτη και τη Μυτιλήνη. Κατήγγειλε την έλλειψη ψεκασμών, την υποστελέχωση των δημόσιων κτηνιατριακών υπηρεσιών και ζήτησε τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου, καθώς και την κάλυψη των απωλειών σε ζωικό κεφάλαιο.

Ο Νίκος Μωραΐτης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τις επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις, τονίζοντας ότι και η σημερινή κυβέρνηση διαιωνίζει το πρόβλημα σε βάρος των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Οι προτεινόμενες λύσεις διαχειριστικού χαρακτήρα υπηρετούν τη βασική στόχευση της ΕΕ για τη συγκεντροποίηση της παραγωγής σε λίγα χέρια και την απελευθέρωση εκτάσεων, την αλλαγή χρήσης γης ώστε να δοθεί στο κεφάλαιο φτηνή γη, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κομμουνιστής βουλευτής.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Αποστόλου, αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλώθηκε σε ευχολόγια να μην παρουσιαστεί άλλο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού. Απέφυγε να δεσμευτεί για τις εξισωτικές αποζημιώσεις όσον αφορά τις επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις, δηλώνοντας ότι τα χρήματα έρχονται από την ΕΕ και είναι απαραίτητη η έγκριση των αρμόδιων οργάνων.

Ο Νίκος Μωραΐτης επισήμανε ότι οι αγρότες οφείλουν να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα καθώς εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ και κατήγγειλε ότι παρά τους φραστικούς διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και οι δύο -όπως αποδεικνύεται καθημερινά- υπηρετούν πιστά την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που οδηγεί στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου