Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας καταγγέλλει τη ΔΕΗ

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΔΕΗ η οποία προχωράει σε μαζικές διακοπές ρεύματος. Την ίδια ώρα που κόβουν το ρεύμα σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν και ματώνουν καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα, κάνουν ελαφρύνσεις και μειώσεις τιμών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Καταγγέλλουμε επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, και φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών. Προσπαθούν να επιφέρουν βαθύ πλήγμα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας, τσεκούρι στις παροχές υγείας και πρόνοιας.


Τα μέτρα που φέρνουν πρέπει να συναντήσουν τοίχο από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Να απαντήσουμε στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης μας, με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, σε συνθήκες που κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία στον κλάδο μας αλλά και σε κάθε κλάδο.
Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωσηχωρίς να χάσουμε λεπτό! 
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν έδωσαν απάντηση στην κυβερνητική επιχείρηση εξαπάτησης που επιδιώκει να εμφανίσει τους εργαζόμενους συνένοχους στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους, στο κλίμα συναίνεσης των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.

Η παρεμπόδιση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ απαιτεί σήμερα απ’ όλους τους εργαζόμενους συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα, κοινωνική συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα εργατικά σωματεία, αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σήμερα ήρθε η ώρα να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο!!
Όλοι μαζί να βοηθήσουμε στο να γίνει πράξη, 
ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ.

Κανένα σπίτι συναδέλφου, γείτονα, άνθρωπου του μόχθου στα κοράκια των πολυεθνικών και των τραπεζιτών.
Όλοι για έναν και ένας για όλους!!!!

Όλοι στην Πικετοφορία που καλεί το ΠΑΜΕ
Τρίτη 15 Δεκέμβρη, στις 18.00, στην Πλατεία Αγ. Πέτρου στο Άργος.