Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Τα θέματα και οι διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν χρειάζεται να γνωρίζουν, 
αρκεί να ψηφίζουν!
Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις και έργα μιας και είναι η μεγαλύτερη διοικητική και οικονομική οργάνωση της περιοχής μας. Οι δημότες περιμένουν στο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθούν εκείνα τα θέματα που αποτελούν τα  καυτά προβλήματα του Δήμου. Περιμένουν λύσεις για το πρόβλημα των σκουπιδιών που συνεχίζονται να θάβονται στην Καραθώνα, του πόσιμου νερού, της κάπνας από τα πυρηνελαιουργεία που τους  πνίγει, της έντονης δυσοσμίας που αναδύεται από τα φρεάτια της Παλιάς Πόλης. Περιμένουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:
 Γιατί στεγάζονται νηπιαγωγεία σε μαγαζιά;
Είναι ασφαλή τα σχολικά κτίρια  σε ένα σεισμό ή σε μια πυρκαγιά;
Οι βροχές έρχονται τι θα γίνει με τα πλημμυρικά φαινόμενα;
Τι θα γίνει με τα τείχη της Ακροναυπλίας που καταρρέουν;

Μέχρι τώρα τα δημοτικά συμβούλια περί άλλων τυρβάζουν. Εξαντλούν τις συνεδριάσεις τους στο να περαιώνουν τρέχουσες εκκρεμείς υποθέσεις, οργάνωση εκδηλώσεων σεμιναρίων, φιεστών κλπ, χωρίς να θέτουν σε συζήτηση τα  σοβαρά θέματα που απασχολούν τους δημότες. 

Η θεματολογία και οι διαδικασίες που ακολουθούνται για τη λήψη αποφάσεων μετατρέπουν το δημοτικό συμβούλιο σε ένα άνευρο, διεκπεραιωτικό όργανο

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπλιέων γλυκαμένη από τις εξουσίες που τις δίνει η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης υποβαθμίζει το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου καθιστώντας την συνεδρίασή του τυπική διαδικασία, στην οποία κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν χρειάζεται να γνωρίζει και να έχει άποψη.
Συγκεκριμένα.
Στις  συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου  (25 Σεπτεμβρίου  και 3 Οκτωβρίου) οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να εγκρίνουν θέματα χωρίς να υπάρχει εισήγηση μέχρι και λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση! Στη συνεδρίαση μάλιστα στις 3 Οκτώβρη η εισήγηση του θέματος της τροποποίησης του προϋπολογισμού ήρθε στα χέρια των συμβούλων ακριβώς την ώρα έναρξης του συμβουλίου. Ακόμα και οι εισηγήσεις που φτάνουν στα χέρια των δημοτικών συμβούλων σχετικά έγκαιρα είναι ασαφείς χωρίς να αναφέρονται σε αυτές εκείνα τα απαιτούμενα στοιχεία που θα βοηθήσουν να διαμορφωθούν απόψεις.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι έμαθαν από τα ΜΜΕ ( δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτέμβρη) ότι ο Δήμος Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και η Energy races  διοργανώνουν και προκηρύσσουν,  το «Energy Triathlon Tolo». Στις 3 Οκτωβρίου κλήθηκαν να εγκρίνουν μια διοργάνωση που είχε  ήδη αποφασιστεί και δρομολογηθεί από τον Δήμαρχο. Η απαξίωση των δημοτικών συμβούλων τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης είναι εμφανής.
Η Λαϊκή Συσπείρωση διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και δηλώνει ότι παρά την προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου των δημοτικών συμβούλων , θα υπερασπίσει τα δίκαια αιτήματα όλων των δημοτών, των σωματείων και συλλόγων, των φορέων και των τοπικών κοινοτήτων, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και έξω από αυτό, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις που θα  αναπτυχθούν για τις ανάγκες των δημοτών.