Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Να λειτουργήσουν άμεσα οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί

 

Από το Δήμο Ναυπλιέων  ανακοινώθηκε ότι οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν μετά τις 27 Σεπτέμβρη, λόγω εκτέλεσης εργασιών στα κτίρια και τις υποδομές.

Προφανώς και η ανάγκη αναβάθμισης των κτιρίων είναι πραγματική αλλά δεν είναι δυνατόν στις σημερινές συνθήκες, με τα προβλήματα που βιώνει η λαϊκή οικογένεια και ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια και γονείς, η δημοτική αρχή να μη φροντίζει έγκαιρα για την επίλυση των όποιων προβλημάτων ώστε οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί να ανοίγουν και να λειτουργούν στην ώρα τους. Η καθυστέρηση ανοίγματος των σταθμών σημαίνει ότι οι γονείς θα αναγκαστούν  να πληρώσουν από την τσέπη τους  για την φροντίδα των παιδιών τους για όσο χρόνο διαρκέσει αυτή η καθυστέρηση. Θα είναι ακόμα μια πληγή στα πενιχρά οικονομικά των λαϊκών οικογενειών μπροστά στο κύμα ακρίβειας που μας πνίγει.

Ο προγραμματισμός και η ιεράρχηση των αναγκών ξέρουμε ότι είναι άγνωστες λέξεις για τη δημοτική αρχή. Όμως   την έλλειψη προγραμματισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις υποδομές και τον εξοπλισμό των παιδικών και βρεφικών  σταθμών μόνο σαν αδιαφορία και έλλειψη επίγνωσης των αναγκών που έχουν σήμερα οι νέοι γονείς και τα παιδιά τους μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε.

Απαιτούμε από τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής να λάβουν σήμερα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε άμεσα να λειτουργήσουν οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους γονείς και τα παιδιά τους που τόσο έχουν ανάγκη.

            Ναύπλιο 5/9/2022