Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Δημοτικά τέλη : Διαφορετικός δήμαρχος…ίδια πολιτική



Η νέα δημοτική αρχή Ορφανού, στο ξεκίνημά της και με την πρώτη απόφαση της νέας δημοτικής επιτροπής, ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την  πολιτική   Κωστούρου αφού υιοθέτησε την εισήγησή του για διατήρηση των αυξημένων συντελεστών στα δημοτικά τέλη.  Επιμένει στον ίδιο δρόμο της φορομπηχτικής  πολιτικής, ταυτισμένος πλήρως με την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ της ακρίβειας και της ανταποδοτικότητας.

Πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν οι περσινές προεκλογικές δηλώσεις του νέου δημάρχου για τα ανταποδοτικά τέλη.  Ακριβώς μόλις εξελέγη, ξέχασε την μείωση και μίλησε για «καμία αύξηση τον πρώτο χρόνο», στο πλαίσιο του γνωστού σε όλους μας «ρεαλισμού» και του «δε βγαίνει αλλιώς ο δήμος». 

Η εισήγηση της δημοτικής επιτροπής πέρασε ομόφωνα, διατηρώντας τα δημοτικά τέλη στα ίδια υπέρογκα ύψη, την ώρα που η  πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά με την ακρίβεια να καλπάζει και να εξανεμίζει τα εισοδήματα των δημοτών μας.

Από τη μια μεριά, η κεντρική εξουσία περικόπτει την χρηματοδότηση των Δήμων, καθώς τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών πηγαίνουν σε άλλες επιλέξιμες δαπάνες, όπως η χρηματοδότηση της βαρβαρότητας του πολέμου, η φοροασυλία εφοπλιστών και τραπεζών κλπ. Από την άλλη, οι Δήμοι ξαναφορολογούν τους πολίτες, για να καλύψουν τμήμα μόνο των καθημερινών τους αναγκών (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός κλπ).

Ως Λαϊκή Συσπείρωση όλα αυτά τα χρόνια , ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής που χαρατσώνει, αγωνιζόμαστε  να γίνουν γενναίες μειώσεις για τους δημότες μας, ώστε  να μπορέσουν να ανασάνουν από τα ανταποδοτικά τέλη που είναι ληστρικά, αποτελούν διπλή φορολογία γι αυτό και παλεύουμε για  την κατάργησή τους.