Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Aνακοίνωση ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ για τις λαϊκές αγορές

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ στηρίζει τον αγώνα των μικρών αγροτοπαραγωγών και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών, εναντίον του νομοσχεδίου «για την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας εκτός καταστήματος».
Το νομοσχέδιο προβλέπει:
·        Αυστηροποίηση  των όρων για την χορήγηση αδειών.
·        Ρύθμιση των θέσεων των πάγκων με σύστημα ηλεκτρονικής κλήρωσης κάθε 3 χρόνια σύμφωνα με τις προτάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Έτσι ο κάθε επαγγελματίας θα ξαναστήνει την πελατεία του από την αρχή.

·        Επιβολή εξοντωτικών προστίμων άμεσης είσπραξης ακόμα και για μικροπαραβάσεις.
·        Στο πνεύμα του Καλλικράτη μεταφέρουν στους δήμους την αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τον αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στη χωρική τους αρμοδιότητα. Έτσι συνδέουν άμεσα τους μικροπαραγωγούς-μικροεπαγγελματίες με τη δόκανο του Δήμου (ρουσφέτια, ανταποδοτικά τέλη κτλ). Αν αργότερα «περισσεύουν»  κάποιοι ποιοι θα είναι αυτοί;

Με αυτά και άλλα μέτρα που εισάγει το νομοσχέδιο αυτό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την εξόντωση του μεγαλύτερου μέρους από αυτούς που σήμερα βγάζουν ένα μεροκάματο στις λαϊκές αγορές και στο υπαίθριο εμπόριο και η αντικατάστασή τους από μεγαλέμπορους και αλυσίδες σουπερμάρκετ που θα καταλάβουν τους πάγκους και θα εγκαταστήσουν μισθωτούς των 300 ή 400 ευρώ τον μήνα.
Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο λεγόμενος υγιής ανταγωνισμός και η «απελευθέρωση των επαγγελμάτων» που υπερασπίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν μόνο στόχο την μονοπώληση του εμπορίου. Καλούμε τους μικρούς παραγωγούς και επαγγελματίες να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές, της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που οδηγούν στην εξαθλίωση 50.000 οικογένειες και απειλούν με διάλυση τις λαϊκές.

Η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Επιδαύρου με επικεφαλής την Κ. Τζαβέλλα,  στην περιφέρεια με επικεφαλής τον Ν. Γόντικα, η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και παντού είναι η μόνη ελπίδα του Λαού».
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ