Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου



ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ:


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, γυναίκες του Δήμου Επιδαύρου,
Μεταφέρουμε σε κάθε χωριό μήνυμα ελπίδας για τη διεκδίκηση λύσεων στα άμεσα και εκρηκτικά προβλήματά μας. Μήνυμα προοπτικής ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με πρωταγωνιστή το λαό.

Στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ συναντιόμαστε δημότες που δεν συμφωνούμε σε όλα. Συμφωνούμε όμως στο κύριο : στην ανάγκη οργανωμένης δράσης για τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα του Δήμου Επιδαύρου με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ δεν κρύβεται πίσω από δήθεν “νέα πρόσωπα”, “άφθαρτους”, “ανεξάρτητους” υποψηφίους. Είναι απόλυτα εξαρτημένη από τα συμφέροντα των δημοτών  μας.

Για 6η συνεχή χρονιά η βαθιά κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας επιδεινώνει τη ζωή μας.
Μας ετοιμάζουν χειρότερα. Η ανάκαμψη της οικονομίας όταν έρθει θα είναι αναιμική  και δεν θα αποκαταστήσει τις τεράστιες απώλειες του λαού τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνένοχη και συνυπεύθυνη, μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις, για τον εφιάλτη που ζει ο λαός. Πάντα έπαιρνε αντιλαϊκές αποφάσεις που υπέγραφαν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές. Το μνημόνιο ήταν η εξειδίκευση της πολιτικής της Ε.Ε. σε συνθήκες κρίσης στην Ελλάδα. Γι' αυτό, η θέση υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ε.Ε. έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης.

Ε.Ε, Κυβέρνηση, Περιφέρειες και Δήμοι είναι κρίκοι μιας αλυσίδας που ο λαός πρέπει να τη σπάσει. Ο “Καλλικράτης” δεν έγινε για αποτελεσματική διοίκηση, αλλά για αποτελεσματικότερη εφαρμογή κεντρικών αντιλαϊκών επιλογών. Μεταφέρει στις περιφέρειες και στους δήμους τις αρμοδιότητες του κράτους στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών, μετακύλιση του κόστους στο λαό.
ΓΙ’ΑΥΤΟ Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.

ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ:
Στο Δήμο Επιδαύρου…
·      Η ανεργία, κυρίως στους νέους είναι τεράστια, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης (5μηνες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα κτλ), εφαρμόζονται ήδη με πρωταγωνιστή το δήμο.
·      Ο κόσμος στενάζει κάτω από τις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, τα χαράτσια και την υπερφορολόγηση.
·      Πολλά από τα μαγαζιά κλείνουν, και οι τουριστικές μονάδες αγωνιούν να επιβιώσουν.
·      Εκατοντάδες εργαζόμενοι στις κατασκευές έμειναν χωρίς δουλειά.
·      Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι παλεύουν να μην ξεκληριστούν από τη γη τους. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική τους οδηγεί έξω από την αγροτική παραγωγή, όπως και τους μικρούς παράκτιους ψαράδες. (ποσοστώσεις, επιδοτήσεις για ξερίζωμα καλλιεργειών, απελευθέρωση των τιμών παραγωγού, καύση αλιευτικών σκαφών κλπ)

Η «ανάπτυξη» που εξαγγέλλουν σημαίνει ότι η κατασκευή μεγάλων τουριστικών συγκροτημάτων, η εγκατάσταση ανεμογεννητριών, μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων, υδατοκαλλιεργειών και άλλων «επενδύσεων» συγκεντρώνεται στα χέρια των μονοπωλίων.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·      Προστασία της γης, της θάλασσας, των παραλιών, των λιμανιών, των θεάτρων μας από οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση.
·      Μεταφορά του νερού του «Ανάβαλου» στο Δήμο Επιδαύρου για την εξασφάλιση υγιεινού, φθηνού νερού για ύδρευση και άρδευση. Κατοχύρωση του Νερού ως κοινωνικού αγαθού παρεχόμενου από το κράτος με πολύ φθηνά τιμολόγια ή δωρεάν.
·      Όχι στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων (ΤΕΡΝΑ). Όχι στη λειτουργία των ανεξέλεγκτων χωματερών. Διαχείριση των Απορριμμάτων κάτω από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα.
·      Ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων με αξιοποίηση των εκροών (άρδευση, πυρόσβεση).
·      Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·      Μέτρα προστασίας των ανέργων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·      Χωροταξικό Σχεδιασμό για όλο το δήμο που να στοχεύει στην ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων αναγκών μας σε αντίθεση με τους προωθούμενους Χωροταξικούς Σχεδιασμούς-εργαλεία της αντιλαϊκής πολιτικής.
·      Εξασφάλιση δημόσιας-δωρεάν Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας. Καμία υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.
·      Προστασία και ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Συνολικός σχεδιασμός για την αποκατάσταση- προστασία των θεάτρων με επιστημονικές μεθόδους και την αξιοποίησή τους για να βρει έκφραση η καλλιτεχνική δημιουργία μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευση της τέχνης.
·      Ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό, την τέχνη και τον αθλητισμό για όλο το λαό.
·      Αντιπλημμυρική – αντιπυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση με προτεραιότητα στα δημόσια κτίρια, σχολεία, ιατρεία κλπ
·      Δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τα υποκατάστατά τους.
·      Απομόνωση κάθε φαινομένου φασισμού και ρατσισμού.


Η ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, θα αξιοποιηθεί το βράδυ των εκλογών για να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η βάρβαρη πολιτική.

Η ψήφος στο συνδυασμό της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ, ενάντια  στους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφιστεί πριν και μετά τα μνημόνια, χωρίς παρερμηνείες.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΑΟ.


Δημότες του Δήμου Επιδαύρου
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ !
                 
                 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: Κατερίνα Τζαβέλλα
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Ναυσικά Μπαβελή

            ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Νίκος Γόντικας