Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Διακήρυξη ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ερμιονίδας


Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδος: Τσίχλας Στέλιος


Εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, επαγγελματίες, νέοι  κ νέες, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες.
Ζούμε για 6η συνεχόμενη χρονιά τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης της καπιταλιστικής οικονομίας με πρωτοφανή επιδείνωση του εισοδήματος μας, της καθημερινής μας ζωής. Η ανεργία είναι στα ύψη, πολλοί συμπολίτες μας είναι στα όρια της εξαθλίωσης. Μας ετοιμάζουν χειρότερα. Η ανάκαμψη της οικονομίας όταν έρθει θα είναι αναιμική  και δεν θα αποκαταστήσει τις τεράστιες απώλειες του λαού τα προηγούμενα χρονιά.
Πρέπει να βγάζουμε και συμπεράσματα από την πείρα που έχουμε από την Ε.Ε που είναι αλληλένδετη με την πολική που εφαρμόζεται  κ  στις περιφέρειες και τους δήμους. Η Ε.Ε  τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε αντιλαϊκές αποφάσεις που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές. Κανένας δεν πρέπει  παγιδευτεί στα κόμματα που λένε ότι δήθεν η Ε.Ε «παραβιάζει τις αρχές και τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε». Από το 1957 μέχρι σήμερα και όσο υπάρχει η Ε.Ε, είτε διασπαστεί σε ένωση του βορρά ή του νότου, είτε γίνει ομοσπονδία, είτε συνομοσπονδία, θα είναι ιμπεριαλιστική ένωση, κατά των λαών, της νεολαίας.Το μνημόνιο ήταν η εξειδίκευση της γενικής πολιτικής της Ε.Ε  σε συνθήκες κρίσης στην Ελλάδα, επομένως η εναντίωση στο μνημόνιο πρέπει να είναι εναντίωση στην Ε.Ε και στη στρατηγική της ΕΟΚ από την ίδρυσή της το 1957, από τη μετεξέλιξή της σε Ε.Ε το 1992.

Γι' αυτό, η θέση υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να αρχίσει και με την ευκαιρία των ευρωεκλογών να βάζει το δικό του λιθαράκι στο δρόμο πάλης για τη λαϊκή εξουσία, στο δρόμο των λαών της Ευρώπης.
Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να εκφράσουμε με την ψήφο μας την αγανάκτηση μας, την αντίθεση μας στην πολιτική που ακολουθείται σε βάρος του λαού. Η ψήφος στους υποψηφίους που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του ευρωμονοδρουμου, θα αξιοποιηθεί το βράδυ των εκλογών για να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η βάρβαρη πολιτική.
Η ψήφος στο συνδυασμό της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι ξεκάθαρη επιλογή ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια  στους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφιστεί πριν και μετά τα μνημόνια, χωρίς παρερμηνείες. Θα είναι δυμανη για τον ίδιο τον λαό.
Χρησιμοποίησε τη δύναμη της ψήφο σου.
Όσοι συμμετέχουμε στα ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστεύουμε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου μας είναι:
  • Η ανεργία, κυρίως στους νέους (60%). Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης (5μηνες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα κτλ) με πρωταγωνιστές τους δήμους. Τη διάδοση ναρκωτικών, έλλειψη προγραμμάτων αθλητισμού. Το κλείσιμο των μαγαζιών. Οι  υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Η συρρίκνωση της αγροτιάς. Το νέο φορολογικό σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος της καλλιέργειας, που είναι αντίστοιχο με τις εξευτελιστικές τιμές που παίρνουν τα προϊόντα πι μεγαλέμποροι, οδηγεί στο ξεκλήρισμα τους μικρούς αγρότες.  
  • Οι ελλείψεις υγιεινού νερού ύδρευσης και άρδευσης είναι τεράστιες, το νερό που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών του Δήμου Ερμιονίδος είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.
·         Η μονάδα Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων (Ε.Ε.Α.Λ) λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη άδεια διάθεσης λυμάτων και υγρών αποβλήτων.
·         Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών παραμένουν στη θέση Σταυρός Κλάδεμα στο τοπικό διαμέρισμα Διδύμων και στον Κάμπο Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδος, μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα και γενικότερα το περιβάλλον, με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία.
  • Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από κοινού με τους φορείς της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης (Δήμος και ΔΕΥΑ Ερμιονίδος, περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου) στηρίζει με κάθε τρόπο την παράνομη δράση της εταιρείας "Dolphin Capital Investors Ltd" και της θυγατρικής της εταιρείας "MIND COMPASS OVERSEAS LIMITED", που προωθούν την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας, που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα και την ποσότητα των υδάτινων πόρων της περιοχής και θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον, με τη ραγδαία ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα που θα προκύψει από τις μεγάλες επικίνδυνες ποσότητες φυτοφαρμάκων και νερού που θα χρειαστούν για την λειτουργία και συντήρηση γηπέδου γκολφ 18 οπών, έκτασης 600 στρεμμάτων
  •  Εκκρεμεί τέσσερα χρόνια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την υπ’ αίτηση ακύρωσης του Αλιευτικού Συλλόγου και κατοίκων της Κοιλάδας κατά της εταιρείας "MIND COMPASS OVERSEAS LIMITED" για την κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης στο λιμάνι της Κοιλάδας.
Εμείς που συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια της λαϊκής συσπειρώσεις ζητάμε την ψήφο για να έχεις εκλεγμένους αγωνιστές που θα αντιπαλεύουν και θα αντιπαλεύουν  την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων, της Ε.Ε.
Για να είναι ο δήμος συμπαραστάτης στις λαϊκές ανάγκες. Θα διεκδικεί για τον λαό και δεν θα είναι διεκπεραιωτής της κυβερνητικής πολιτικής.
Απαιτούμε
-Να σταματήσουν οι παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας "MIND COMPASS OVERSEAS LIMITED".
- Στην άμεση υλοποίηση του έργου μεταφοράς του νερού του «Ανάβαλου» στο Δήμο Ερμιονίδος για την εξασφάλιση υγιεινού, φθηνού νερού για ύδρευση και άρδευση στην περιοχή κ την άμεση αντικατάσταση όλων των σωλήνων αμιάντου όπου υπάρχουν στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ερμιονίδος.
-Να μην δημιουργηθεί μονάδα αφαλάτωσης στο λιμάνι και στα Χώνια της Κοιλάδας. Να γίνει άμεσα ποιοτικός έλεγχος του νερού, με λήψη δείγματος από όλο το δήμο.
-Να αποκατασταθεί η βλάβη που έχει επέλθει στον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον στο "Κάμπο" του Κρανιδίου, στα δημοτικά Διαμερίσματα Κοιλάδας. και Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδος
- Να σταματήσει αμέσως η λειτουργία της παράνομης χωματερής εναπόθεσης απορριμμάτων, που έχει δημιουργηθεί δίπλα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στον Κάμπο του Κρανιδίου, αλλά και γενικότερα στην περιοχή
-Να ολοκληρωθεί άμεσα η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στον Κάμπο του Κρανιδίου και η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του ενιαίου Δήμου Ερμιονίδος.
- Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων κάτω από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα.
Εμπιστεύου  τη δύναμη σου!

Ψήφισε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Υποψήφιος δήμαρχος Ερμιονίδος: Τσίχλας Στέλιος.

Υποψήφια αντιπεριφεριάρχης Πελοποννήσου:Μπαβελή Ναυσικά.

Υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου:Γόντικας Νίκος.