Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Πετρούπολη: Αντίθετη η Δημοτική Αρχή με τις συγχωνεύσεις σχολείων

Ο Δήμος Πετρούπολης προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 10 Ιούνη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, με μοναδικό θέμα την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στησυγχώνευση του 3ου με το 6ο Δημοτικό Σχολείο, παρά την εκφρασμένη, και με παλιότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ριζικά αντίθετη τοποθέτηση του Δήμου Πετρούπολης.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των δύο συγκεκριμένων καθώς και πολλών άλλων σχολείων της πόλης, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Πετρούπολης, εκπρόσωπος της ΑΣΓΜΕ, μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Δημήτρης Γληνός», εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης, άλλοι φορείς και πλήθος κόσμου.
Οι παρευρισκόμενοι εκφράσανε την αντίθεσή τους στις ενέργειες της κυβέρνησης και την απόφαση όλων να αγωνιστούν για το δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση.
Δεν θα συναινέσουν σε σχολεία μεγαθήρια, με απαράδεκτες και άθλιες συνθήκες, και σε υπεράριθμα τμήματα μαθητών, όπου ο παιδαγωγικός ρόλος του σχολείου και του δασκάλου καταργείται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα ενημέρωσης όλου του λαού της Πετρούπολης, ώστε να δημιουργηθεί το τείχος εκείνο που θα αποτρέπει τέτοιου είδους αντιλαϊκές μεθοδεύσεις.
Θα ενώσουν τη φωνή τους με όλους όσοι συμφωνούν στον αγώνα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, και θα απαιτήσουν ξανά από την κυβέρνηση:
  • Να αναστείλει οριστικά την απόφαση συγχωνεύσεων - καταργήσεων των σχολικών μονάδων τόσο στην Πετρούπολη όσο και γενικότερα, και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη χρηματοδότησή τους, ώστε να εξασφαλίζονται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή με εποπτικά μέσα που να καλύπτουν όλες τις σύγχρονες  ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  • Να προβεί σε μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να αντιστοιχούν 15 νήπια - προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α' και Β' τάξης, και 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις.