Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Φόροι και φτώχεια για το λαό - Φοροαπαλλαγές και προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο


 Η Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη νέα φοροληστεία με το περιβόητο ΕΝΦΙΑ που ήδη έχει έρθει στους κατοίκους της περιοχής από την 1η Αυγούστου και καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά.
Είναι τουλάχιστον πρόκληση να φορολογείται το ίδιο ένα χωράφι με ελιές, με μία τουριστική μονάδα σε παραθαλάσσια περιοχή.
Με αφορμή και αυτό το αντιλαϊκό μέτρο αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά η ταξικότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που λειτουργεί ως πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου. Φόροι και φτώχεια για το λαό. Φοροαπαλλαγές και προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο.


Απαιτούμε:
- Πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτει της στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής και ξεκούρασης της λαϊκής οικογένειας.
- Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη και ας είναι εντός οικισμού.
- Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
- H αντικειμενική αξία της μικρής ιδιοκτησίας να υπολογίζεται με βάση τη χρήση γης.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Αργολίδας, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες που καταστρέφονται σε κοινό μέτωπο πάλης, να συγκροτήσουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία, να φρενάρουμε τα βάρβαρα μέτρα. Να παλέψουμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα είμαστε εμείς αφέντες στον τόπο μας.