Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη τη στάση του Υπουργού Εργασίας



Για ακόμα μια φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει στην πράξη τίνος τα συμφέροντα εκπροσωπεί. Από τη μια στρώνουν κόκκινα χαλιά για τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών συμφερόντων και την Τρόικα και από την άλλη υποδέχονται με κλειστές πόρτες και την παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, τους εκπροσώπους των σωματείων που παραβρεθήκαν χθες, Τρίτη 12/8, στο Υπουργείο Εργασίας. Ενώ ο Υπουργός ήταν ενημερωμένος από τις 7/8 για τη συνάντηση, γύρισε την πλάτη στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, με «διαρροές» προς τον τύπο ετοιμάζουν το έδαφος για να νομοθετήσουν και να καταργήσουν την απόφαση του ΣτΕ για τη μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ, που έκρινε αντισυνταγματική την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατάργησε αυτό το δικαίωμα. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης και της ΕΕ για το χτύπημα των ΣΣΕ και τη δημιουργία εργασιακών κάτεργων με μισθούς 511 και 586 ευρώ ,μέσω των ατομικών συμβάσεων.

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη τη στάση του Υπουργού Εργασίας Βρουτση και της κυβέρνησης συνολικά και καλούμε τους εργαζομένους να πάρουμε την υπόθεση στα χεριά μας και να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας με βάση τις δικιές μας ανάγκες ,να κάνουμε στη πράξη το δίκιο μας νόμο.

Εμείς οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη, ένα δρόμο έχουμε. Να δυναμώσουμε την πάλη μας για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με όρους που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, με τη μαζικοποίηση των συνδικάτων, τη μαζική συμμετοχή, τη συμμετοχή στους αγώνες των κλάδων μας, την αλλαγή των συσχετισμών και την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.