Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: 3 Οκτώβρη Συλλαλητήριο στο Άργος/ 1η Νοέμβρη Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα
 3 Οκτώβρη Συλλαλητήριο στο Άργος! Πλ. Αγ. Πέτρου στις 19:00.

1η Νοέμβρη Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα! Σύνταγμα στις 12.00 π.μ.
Η Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ. καλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του νομού, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στα Συλλαλητήρια που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. Καλεί επίσης να συμμετέχουν οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, όλα τα λαϊκά στρώματα. Όλοι μαζί να δώσουμε συνολική- ενωτική-ταξική απάντηση στους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. 
Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει μας αφορά όλους! 

Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν. Στο «σοκ και δέος» της επίθεσης που δεχτήκαμε, δεν είμαστε προετοιμασμένοι, οργανωμένοι. Πρέπει να ανασυνταχθούμε. Ούτε η τσιμουδιά ούτε η αναμονή ούτε οι κυβερνητικές εναλλαγές θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. 
Αυτή η μάχη αφορά τον άνεργο που οδηγείται στην εξαθλίωση και αντί για αξιοπρέπεια και δουλειά λαμβάνει υποσχέσεις και 5μηνες κακοπληρωμένες ανάσες, τον άνεργο που μένει εκτός επιδότησης για χρόνια, τον άνεργο των 360€. Αφορά και τον εργαζόμενο των 586 και των 511€, τον εργαζόμενο που είδε το μισθό του να κάνει φτερά, τον εργαζόμενο που δεν πληρώνεται, που εξαναγκάζεται να εργαστεί σε συνθήκες μαύρης εργασίας χωρίς ένσημα, τον εργαζόμενο που παίζει τη ζωή του κορώνα-γράμματα και δουλεύει χωρίς μέτρα ασφαλείας επειδή αυτά "κοστίζουν", τον εργαζόμενο που εξαναγκάζεται να "συμφωνήσει" να δουλεύει 8 ώρες και να πληρώνεται τις 2, που πιάνει δουλειά για ένα μήνα και μένει "όμηρος" μήπως και του ανανεώσουν τη σύμβαση. Αφορά το σύνολο των εργατικών-λαϊκών οικογενειών! 
Το μέλλον μας, δε μπορεί να είναι τα συσσίτια, οι ουρές στα γραφεία του ΟΑΕΔ και των δουλεμπορικών γραφείων. Δε μπορεί το άγχος και η αγωνία αν θα έχουμε δουλειά και μεροκάματο να τρώει τα σωθικά μας. Αμέτρητα προγράμματα έρχονται για να μας ξεγελάσουν με μια προσωρινή και ελάχιστη ανακούφιση σαρώνοντας τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς. Όλα λειτουργούν ως άλλοθι για να καθορίζουν οι εργοδότες τους όρους εργασίας όπως θέλουν και χωρίς καμία δέσμευση να θησαυρίζουν.  

Μην αποδεχόμαστε την εξαπάτηση και την κοροϊδία! Μην αποδεχόμαστε τη σημερινή κατάσταση. 

Ουσιαστική προστασία των ανέργων ΤΩΡΑ!
Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. - Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. - Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. - Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης! 

Άλλωστε η ανεργία δεν αφορά μόνο τους ανέργους. Αφορά συνολικά τους εργαζόμενους. Στην πλειοψηφία των εργατικών λαϊκών οικογενειών υπάρχουν άνεργοι αλλά και όσοι έχουν εξασφαλίσει ένα κουτσουρεμένο μεροκάματο σήμερα κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο ανά πάσα στιγμή. Αφορά αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική με τις ίδιες συνέπειες στην ζωή τους όπως των εργαζομένων. Αφορά και τους συνταξιούχους που με την πενιχρή τους σύνταξη βοηθάνε τα άνεργα παιδιά τους. Η ανεργία δε μπορεί να είναι το μέλλον μας! 
Η επίθεση πρέπει να αναχαιτιστεί από σήμερα, να υπάρξουν επιθετικοί αγώνες και αιτήματα σε κάθε  κλάδο και τόπο δουλειάς έχοντας ως άξονα τις ανάγκες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για δωρεάν υγειά, παιδεία και καθολική ασφάλιση. Οι ατομικές συμβάσεις πρέπει να αποκρουστούν και να μη γίνουν η κύρια εργασιακή σχέση. Μέσω αυτών προωθείται η διάσπαση των εργαζομένων, καθένας βρίσκεται εκτεθειμένος στις ορέξεις της εργοδοσίας που με αποκλειστικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας θα φοβίζει, θα εκβιάζει με μισθούς ξεροκόμματα, θα απολύει ελεύθερα, δε θα αποζημιώνει, θα τσακίζει επιδόματα και δικαιώματα. 

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751€ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις. 
  • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 €.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. 
  • Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νομοί.
  • Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
  •  Όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία!


Θυμήσου! Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες. Ποτέ και πουθενά δε δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μονό αυτός ο δρόμος υπάρχει. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.23/09/2014

 Γραμματεία Αργολίδας

Τηλ. Επικοινωνίας: 6978937683

e-mail: pameargolidas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου