Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σωματεία και φορείς ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για τα οικονομικά των κομμάτων



Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο στο όνομα της «διαφάνειας» προωθεί το «φακέλωμα» του λαού που ενισχύει από το υστέρημά του ένα κόμμα, την ίδια ώρα που νομιμοποιούνται και επισήμως οι συναλλαγές επιχειρηματικών ομίλων με κόμματα και βουλευτές.
Το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και βουλευτές, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί θεσμοθετώντας τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με τους επιχειρηματικούς ομίλους θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών - χρηματοδοτών.

Την ίδια στιγμή προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα, κόμματα που στηρίζονται οικονομικά από το λαό να απευθύνονται σε αυτόν για την οικονομική τους στήριξη και λειτουργία, θεσμοθετώντας το φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος που από το υστέρημα τους επιθυμούν να το ενισχύσουν οικονομικά επιβάλλοντας την αναγραφή των στοιχείων τους και του ΑΦΜ ή του αριθμού της αστυνομικής τους ταυτότητας, ακόμα και για μια συνδρομή ή οικονομική ενίσχυση 2 - 5 ευρώ.
Τα παραπάνω αποσκοπούν στον περιορισμό της πολιτικής δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής για την καταστολή των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος και των μέτρων που ετοιμάζονται σε βάρος της λειτουργίας και δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του δικαιώματος της απεργίας.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκινά το απόγευμα της Τρίτης 14 Οκτώβρη στην Ολομέλεια της Βουλής (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).


Αναλυτικά, αποφάσεις που ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου έχουν πάρει μέχρι στιγμής τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Πειραιά, Αγρινίου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας και Εύβοιας, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Τύπου και Χάρτου, η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Τύπου, το Σωματείο Εργαζομένων «Σόφτεξ», η νωση Λογιστών Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. 
Επίσης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Π. Φαλήρου, το Σωματείο ΟΤΑ Καισαριανής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Επιτροπή Ανέργων Ηλιούπολης, το Συντονιστικό Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πειραιά - Νίκαιας - Κορυδαλλού - Σαλαμίνας, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων - Ιλίου - Πετρούπολης.
Επίσης, ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου - Δωδεκανήσου - Λαμίας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και στον Τουρισμότο Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Σωματείο Εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με την επωνυμία «ΦΡΙΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης, Δάφνης, Υμηττού, η Επιτροπή Ανέργων Ηλιούπολης.  
Επίσης, το νομοσχέδιο καταδικάζουν με ψηφίσματά τους το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης, Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής, το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Ρέντη, το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, το Σωματείο Εργαζομένων σε μονάδες ιδρύματα, σχολεία Ειδικής αγωγής. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου«Ρόζα Ιμβριώτη»
Επίσης, το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων. O Σύλλογος εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, η ΕΛΜΕ  Κεφαλονιάς - Ιθάκης και  η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Metropolitan, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.
Επίσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών, η Πανελλαδική Ένωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων - Πυρηνελαιουργείων - Σπορελαιουργείων - Καλλυντικών και Απορρυπαντικών.
Επίσης, το Σωματείο Εργατών Γουνοποιίας Σιάτιστας, το Συνδικάτο Εργαζομένων νομού Άρτας, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,  ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ 'Α βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας.