Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την καταστολή στο ΕΚΠΑ





Σαν σήμερα το 1973 ο υπουργός Παιδείας της Χούντας, Σιφναίος, επισκέπτεται το Πολυτεχνείο και προσπαθεί, σε κοινή συνεδρίαση με τη Σύγκλητο, να εκφοβίσει τις επιτροπές αγώνα των 5 σχολών του Πολυτεχνείου, ώστε να σταματήσουν την πάλη τους για άμεση διενέργεια ελεύθερων εκλογών στις σχολές. Απείλησε, τέλος, με χρήση βίας σε περίπτωση διαδηλώσεων και απεργιών.


Σήμερα  το πρωί,  41 χρόνια αργότερα, φοιτητές θέλησαν να μπουν στη Νομική Σχολή για τα μαθήματά τους και τις δραστηριότητές τους, όπως Γενικές Συνελεύσεις.  Αυτό που συνάντησαν ήταν τη Νομική, όπως και την ΑΣΟΕΕ, κυκλωμένη από τα ΜΑΤ λόγω της προκλητικής απόφασης των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να αναστείλουν τη λειτουργία τους με το πρόσχημα της «πρόκλησης επεισοδίων», μπροστά στην επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου.
 Η Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να επιστρατεύσουν τα ΜΑΤ, με τα οποία περικύκλωσαν τις σχολές και τους φοιτητές, στους οποίους μάλιστα επιτέθηκαν και χτύπησαν τη στιγμή που προσπάθησαν να μπουν στις σχολές τους για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων και δραστηριοτήτων των συλλόγων τους.
Βασική υπεύθυνη αυτής της κατάστασης είναι η κυβέρνηση, γιατί καλλιεργεί το δόγμα "νόμος και τάξη" στις σχολές, εντείνει το κλίμα αυταρχισμού και οργανώνει την καταστολή σε βάρος της συλλογικής δράσης.
Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά, και με τις ενέργειες αυτές, πως οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών δεν είναι η "ομαλή λειτουργία" των ιδρυμάτων, όπως επικαλούνται, αλλά να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια - επιχειρήσεις σε στρατόπεδα, όπου θα καταστέλλονται οι αγωνιστικές και συλλογικές δραστηριότητες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις σπουδές και στη ζωή των φοιτητών, καθώς και των εργαζομένων στα ιδρύματα.
Ο πρωθυπουργός,  Σαμαράς και ο υπουργός Παιδείας,  Λοβέρδος έσπευσαν να συγχαρούν τον πρύτανη του ΕΚΠΑ   κ. Φορτσάκη αποδεικνύοντας πως η αντιλαϊκή πολιτική είναι "νύχι - κρέας" με την καταστολή.
Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης υποβαθμίζει τις σπουδές και καταδικάζει μαζικά τους φοιτητές στην ανεργία και την κακοπληρωμένη εργασία, πρέπει να βρει απέναντί της το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους τα φτωχά λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σ’ αυτά τα μέτρα και την καταστολή που τα συνοδεύει, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων και των σύγχρονων δικαιωμάτων τους. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη.
ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ,
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014, στις 10:30π.μ.
 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ.