Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Εκδήλωση της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44


Η Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «70 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44, σύγχρονα διδάγματα», την Κυριακή 14/12, στις 7μμ, στο Εργατικό Κέντρο Άργους.


Στα πλαίσια της εκδήλωσης περιλαμβάνεται, προβολή ντοκιμαντερ αφιερωμένο στα γεγονότα της περιόδου, έκθεση φωτογραφικού - αρχειακού υλικού και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής»

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με ομιλία από το Θανάση Κολιζέρα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ γραμματέας της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ τιμά την ΕΑΜική Αντίσταση και το Δεκέμβρη του 1944. Εκτιμά ως την πιο σημαντική στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα τον τρίχρονο ηρωικό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Αντλεί διδάγματα και βγάζει συμπεράσματα από λάθη και ανεπάρκειες στρατηγικού χαρακτήρα. Κυριότερο δίδαγμα: Ανάμεσα στην αστική και στην εργατική εξουσία δεν μεσολαβεί καμία άλλη εξουσία. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας 1941-44 έπρεπε να μετεξελιχθεί σε πάλη για την εργατική εξουσία. Μόνο μ' αυτή τη γραμμή υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να νικήσει ο λαός.

Ο Δεκέμβρης του 1944 κατατάσσεται στις μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Οσα κι αν γραφτούν ενάντια στο Δεκέμβρη, θα μείνει ζωντανό το πύρινο σύνθημα του πανό: "Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"».