Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
Συνάδελφοι,
Το κύμα τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει συντονισμένα εργοδότες και κυβέρνηση με στόχο να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, δε πρέπει να το αφήσουμε αναπάντητο.

Να μην αφήσουμε αναπάντητη καμία επιχείρηση τρομοκρατίας.
Οι μεγαλοεργοδότες της περιοχής ενθαρρυμένοι και καθοδηγούμενοι από την ίδια την κυβέρνηση, έχουν εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου κύμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, με απειλές και εκβιασμούς για απολύσεις.
Γνωστό συσκευαστήριο της Αργολίδας, εκβιάζει και απειλεί τους  εργαζόμενους με απόλυση   αν δεν  υπογράψουν χαρτί που λέει ότι πήραν το δώρο Χριστουγέννων, χωρίς  όμως στην πραγματικότητα να το έχουν πάρει.
Η εργοδοσία πέρα από την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων εφαρμόζει συστηματικά ελαστικά ωράρια για να γλιτώνει το ένσημο. Οι εργαζόμενοι τις καθημερινές δουλεύουν πεντέμισι ώρες, ενώ το ένσημο μπαίνει στις έξι και τις Κυριακές δουλεύουν φουλ «μαύρο» δωδεκάωρο. Απροκάλυπτα, κλέβει ένσημα από τους εργαζομένους, όταν για 110 μεροκάματα τους έχει «κολλήσει» μονάχα 60 ένσημα.
Στόχος τους είναι να κάμψουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων για να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους για γενικευμένη εφαρμογή των ελαστικών μορφών εργασίας.
Το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβάλλεται στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα μέχρι της 21 Δεκέμβρη και αντιστοιχεί σε έναν μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και σε 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς τις εργοδοσίας!!

Να μην υπογράψει κανείς!

Η προσπάθεια τρομοκράτησης τους από την εργοδοσία, πρέπει να πέσει στο κενό!

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε τέτοιου είδους απειλές. Να μη φοβηθούν τα τρομοκρατικά τερτίπια της εργοδοσίας! Να μην υπογράψουν κανένα χαρτί που τους αναγκάζει στην ανέχεια,  να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους και να διεκδικήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους να τους καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων όλο και στην ώρα του.
Το Π.Α.ΜΕ., θα είναι μαζί σας σε αυτή τη διεκδίκηση.

Τέλος, καλούμε τους αρμόδιους κρατικούς εποπτικούς μηχανισμούς (Σ.ΕΠ.Ε. Αργολίδας) και το Υπουργείο Εργασίας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με το νόμο, προκειμένου η επιχείρηση να καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενούς της και να πάψουν τέτοια φαινόμενα εργοδοτικής ασυδοσίας.


Διεκδικούμε να καταβληθεί άμεσα το ποσό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι για Δώρο Χριστουγέννων!


Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6978937683,  e-mail: pameargolidas@yahoo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου