Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση: Βρώμικες δουλειές με τα σκουπίδια στη Πελοπόννησο λίγο πριν και λίγο μετά τις εκλογές

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Στις 16.1.2015 η ΤΕΡΝΑ παραδίδει στη Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μαζί με τα σχετικά έγγραφα για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και την ίδια μέρα εκδίδεται πρόσκληση συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας για την Τετάρτη 21.1.2015, για να εγκρίνει την Σύμβαση π/υ κοντά στα 150 εκατ. ευρώ και να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη για τα περαιτέρω και τις υπογραφές.

Ανακοίνωση για την απόφαση της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία



Τελικά, τρεις ημέρες κράτησαν οι λεονταρισμοί της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του νέου υπουργού Εξωτερικών απέναντι στην ΕΕ στο θέμα της Ουκρανίας, καθώς την τέταρτη ημέρα η κυβέρνηση συντάχθηκε με την ΕΕ και ψήφισε τις ίδιες κυρώσεις προς τη Ρωσία μ' αυτές που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα κι άλλες.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Αργολίδας για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα, όπως πανελλαδικά έτσι και στην Αργολίδα, βρέθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε, διότι τα προβλήματα και οι παράγοντες που οδήγησαν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων βρίσκονται εδώ.

Ο αντίπαλός μας είναι εδώ!

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης

Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής το 2011 αναλάβατε την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο. Επίσης με την υπ’ αρίθμ. Πρωτ. Οικ./588 – 08/02/2012 απόφασή σας κλείσατε από 1 Ιουλίου 2012 όλους τους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο.

Έχετε επανειλημμένα δεσμευτεί δημόσια ότι θα λυθεί το πρόβλημα, αρχικά το 2013, το 2014 αργότερα, τώρα λέτε για το 2015. Πράγματι κάνετε ότι μπορείτε για να προχωρήσει ταχύτατα και με απόλυτη αδιαφάνεια η παράδοση της διαχείριση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις 16.1.2015 σας στέλνει η ΤΕΡΝΑ τα γραπτά της, την ίδια μέρα εκδίδετε πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που τρεις μέρες πριν τις εκλογές εγκρίνονται η σύμβαση ΣΔΙΤ, οι μέχρι τώρα ενέργειές σας και εξουσιοδοτείστε με προϋποθέσεις για να πέσουν οι τελευταίες υπογραφές. Όλα αυτά χωρίς να τεθούν στη διάθεση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορούν να διαμορφώσουν γνώμη.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα

Σε ανακοίνωση η ΚΕ του ΚΚΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 25ης Γενάρη του 2015 τονίζει:
«1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο σε ποσοστά (+1%), ψήφους (+61.000) και βουλευτές (+3) σε σχέση με το εκλογικό ποσοστό, τις ψήφους και τους βουλευτές του Ιούνη του 2012, εκλέγοντας 15 βουλευτές.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ακάλυπτοι ακόμα και σ' έναν περαστικό χιονιά

Τρεις νεκρούς άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της χτες τα ξημερώματα στην πόλη του Αργους, όταν το σπίτι της έπιασε φωτιά και εκείνη δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί. Εξάλλου, τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι μια ηλικιωμένη γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα στο φλεγόμενο σπίτι της, στην περιοχή Παστερμά, στο χωριό Βασιλικά της κεντρικής Λέσβου. Το σπίτι της 90χρονης κάηκε πιθανά από ανάφλεξη συσκευής θέρμανσης με υγραέριο. Ενας 35χρονος βρέθηκε νεκρός στα Ρουσσοχώρια του δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο Ηράκλειο.
Παράλληλα, τρεις κτηνοτρόφοι παρέμεναν μέχρι αργά χτες το βράδυ αποκλεισμένοι στα ποιμνιοστάσιά τους λόγω του χιονιού σε Σελάκανο, Πρινιά και στην περιοχή της Βιάννου προς την Εμπαρο. Για τον απεγκλωβισμό τους, επιχειρούσαν πυροσβέστες της ΕΜΑΚ.
Το πυκνό χιόνι έχει καλύψει σχεδόν όλη την Κρήτη, καθιστώντας αρκετά δύσκολη τη μετακίνηση των κατοίκων, ενώ δημιούργησε αρκετές ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες. Από αυτές τις καταστροφές, κινδύνεψε μια ηλικιωμένη, όταν, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, κατέρρευσε το σπίτι της στο χωριό Κουδουμαλιά στο Λασίθι. Τη γυναίκα απεγκλώβισαν άνδρες της Πυροσβεστικής.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Αρωγός στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Προσπάθεια ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων καταβάλλει η διοίκηση του δήμου
Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής Πάτρας να στηρίξει, μέσα στις σημερινές ασφυκτικές συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, τη λαϊκή οικογένεια που υποφέρει, αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του δήμου για το νέο έτος, που ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η χρηματοδότηση προς το δήμο από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι 23,5 εκατομμύρια ευρώ και ποσοστό 23,5 %, όταν πριν από λίγα χρόνια η σχετική αναλογία ήταν 60%. Σήμερα τα 75,5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ποσοστό 76,5% προέρχονται από τέλη, δηλαδή επιπλέον φόρο που πληρώνουν οι δημότες. Εισηγούμενος το θέμα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Μελάς, σημείωσε ότι «οι πόροι είναι χρήματα που έχει ήδη πληρώσει ο λαός, από την άμεση και έμμεση φορολογία και υποχρεούται το κράτος να τα επιστρέψει μέσω υπηρεσιών και έργων. Αυτό, όχι απλά δεν το κάνει, αντίθετα δεν επιστρέφει ακόμα και τα παρακρατηθέντα. Αρα το οικονομικό πρόβλημα της Τοπικής Διοίκησης που προκύπτει από τα δεδομένα του κρατικού προϋπολογισμού είναι πρωτίστως πολιτικό, είναι θέμα στρατηγικών επιλογών, επιλογής δρόμου ανάπτυξης και των συμφερόντων που υπηρετεί. Αναδιανέμεται ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι υπέρ του κεφαλαίου».

Ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή προκάλεσε ο παγετός στην Πελοπόννησο

Καταστροφές σε κηπευτικά, ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή τόσο σε απώλεια καρπού όσο και σε φυτικό κεφάλαιο προκάλεσε ο παγετός και οι θυελλώδεις άνεμοι των προηγούμενων ημερών στη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Αργολίδα.
Στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας καθώς και σε χωριά της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, η καταστροφή των ελιών σε φυτικό κεφάλαιο είναι άνευ προηγουμένου, αφού ο αέρας έχει ξεριζώσει κυριολεκτικά εκατοντάδες ελαιόδενδρα.

Οργή Πελετίδη για τη σύλληψη Πατρινού λόγω ανεξόφλητου χρέους 50 ευρώ προς την εφορία

"Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εκφράζει την οργή του για την περιπέτεια συμπολίτη μας, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για ανεξόφλητο χρέος 50 ευρώ, προς την εφορία" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων. Και συνεχίζει:
"Την ίδια στιγμή, που τραπεζίτες, μεγαλοκαναλάρχες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες οφείλουν στο δημόσιο αμύθητα ποσά, αλλά ουδείς τους υποχρεώνει να εξοφλήσουν τα χρέη τους, η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. κα του ΠΑΣΟΚ, εξαντλεί την αυστηρότητά της σε φτωχούς ανθρώπους.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Η ορκωμοσία του κομμουνιστή δημάρχου Ηλ. Σταμέλου στην Καισαριανή



Oι 3 κομμουνιστές δήμαρχοι
Πετρούπολης, Καισαριανής, Χαϊδαρίου
Η νέα δημοτική αρχή της Καισαριανής, ο κομμουνιστής δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος και το δημοτικό συμβούλιο, ορκίστηκαν σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης σε ειδική τελετή.