Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Μόρφωση σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία

Επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Δημοτική Αρχή έρχεται σε αντιπαράθεση με μέλη της αντιπολίτευσης που ήταν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή. 

Η αντιπαράθεση αυτή γίνεται για επι μέρους θέματα, ήσσονος σημασίας, σε επίπεδο καφενείου και όχι για την ουσία. Τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το σίριαλ ήταν η ανάρτηση του κ. Δήμαρχου σχετικά με την καταγγελία που έκανε με απαράδεκτο τρόπο ο επικεφαλής της “Πορείας Δημιουργίας” και αφορούσε ένα στέγαστρο στο δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου που η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε χωρίς μελέτη και χωρίς κάποια απόφαση.

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ κ. Χρόνη να χρίζετε τον κ. Τσιλογιάννη επικεφαλής της αντιπολίτευσης λες και δεν υπάρχουν άλλες παρατάξεις στο Δήμο. Πολύ περισσότερο όταν η πολιτική σας είναι ίδια με του κ. Τσιλογιάννη αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής σε όλα τα ουσιαστικά ζητήματα. Ζητήματα όπως: η βαριά φορολόγηση (1,8 εκατ προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2020), οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου, η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, οι απευθείας αναθέσεις, τα Δημοτικά Τέλη ( ο Δήμος μας είναι ίσως ο μοναδικός δήμος στην χώρα που δεν έχει εδώ και χρόνια τουλάχιστον ειδικό τιμολόγιο για πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, ανέργους κλπ), οι 2 ισολογισμοί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με ζημιές πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ (που ψηφίσατε ως ικανοποιητικούς), η συμμετοχή σε Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες κ.α.

Αυτήν την πολιτική σας ταύτιση προσπαθήσατε να αποκρύψετε και στον απολογισμό-παρωδία που κάνατε. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα, κάθε φορά που έρχεστε σε αντιπαράθεση θυμάστε και κάτι να πείτε για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Επειδή πολλές φορές έχετε πει ότι “κάποια στιγμή θα πούμε τι παραλάβαμε. Θα τα πούμε όλα” και ότι “θα τα πούμε όλα όταν έρθει η ώρα τους” εμείς σας ρωτάμε τι περιμένετε; Γιατί δεν τα λέτε; Γιατί τα κρύβετε;

Την ίδια στιγμή δεν λέει κανείς σας κουβέντα για τα προβλήματα που έχουν οι σχολικές μονάδες, για τις ελλείψεις σε αίθουσες, για τους χιλιάδες δασκάλους και καθηγητές που αναπληρώνουν τον εαυτό τους, για τις ελλείψεις σε υλικά, για τα προβλήματα των σχολικών καθαριστριών κ.α. Προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ που όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα στηρίζετε. Καθόλου τυχαία και η περίοδος που διαλέξατε για αυτήν την αντιπαράθεση καθώς γίνεται τις μέρες που ψηφίζεται το “αντι-εκπαιδευτικό” νομοσχέδιο με το οποίο αντιδρά η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων στις σχολικές μονάδες, των γονιών και των μαθητών. Νομοσχέδιο που κλείνει τμήματα, απολύει εκπαιδευτικούς και διαφοροποιεί σχολικές μονάδες.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε άμεσα οι υπηρεσίες του Δήμου να ελέγξουν τη στατικότητα του στεγάστρου και να κινηθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του. Θέλουμε ασφαλή, σύγχρονα σχολεία που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των μαθητών και το δικαίωμά τους στη μόρφωση.